У Львівській філармонії прозвучать єврейські мотиви

У рамках V Міжнародного фестивалю  єврейської музики LvivKlezFest 30 серпня о 17:30 год у Львівській філармонії відбудеться концерт «Єврейські традиції». Проект «In the Klezmood»  за участю музикантів з різних країн Європи  презентує Роман Грінберг (Австрія). Проект створений спільно з Єврейським культурним центром та Хеседом-Нехамою. «IN THE KLEZMOOD» – це самобутній стиль, що включає в себе суміш різних стилів: від їдиш фольклору до джазу, класики, а також балканської та близькосхідної музики. Склад «IN THE KLEZMOOD» виконає пісні єврейського містечка, клезмерські мелодії, твори американського «Їдиш Театру» та популярні ізраїльські хіти, а також нігуни хасидських євреїв. Всі твори звучатимуть в авторській обробці Романа Грінберга.

Також у програмі концерту виступатимуть Ансамбль «Фанфара» та Поліна Сковорода (Великобританія). Разом з трубою, саксофоном, кларнетом, акордеоном, геліконом та перкусією  під керівництвом віртуозної вокалістки Поліни Сковороди «Фанфара» поєднує традиційні танці та пісні з швидкою і одухотвореною музикою духового оркестру. Поліна Сковорода – автор текстів брас-бенду «Фанфара». Вона є нащадком відомого українського поета і філософа 18 ст. Григорія Сковороди.

Далі буде виступ Молодіжного ансамблю єврейської пісні «Варнічкес-folk» (Україна) спільно з Академічним молодіжним симфонічним оркестром «INSO-Львів» Львівської філармонії, а також фортепіанні композиції у виконанні заслуженої артистки України Етелли Чуприк.

Нагадаємо, програма V міжнародного фестивалю клезмерської музики LvivKlezFest-2013 присвячена 65-річчю з дня народження держави Ізраїль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: