У Львові розпочав роботу IV Міжнародний Конгрес, присвячений 200-літтю Тараса Шевченка

Сьогодні у головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» розпочав  роботу IV Міжнародний Конгрес “Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті «…землякам моїм в Україні  і не в Україні…», присвячений 200-літтю Тараса Шевченка”, повідомив кореспондент Дивись.інфо.

З вітальним словом до учасників Конгресу звернулася заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів.

«Слово Тараса Шевченка, його думка та настанови і сьогодні є надзвичайно важливими для нас. Шевченкова ідея єдності українського народу живе і спонукає до дії, – наголосила заступник очільника області, – Маю сподівання,  що в рамках цього Конгресу буде знайдено чимало конструктивних рішень, які сприятимуть майбутній єдності українців у всьому світі», – додала вона.

Зазначимо, для участі в Конгресі  зголосилося понад 400 учасників з 29 країн світу. В рамках відкриття Конгресу відбулась також презентація проекту «Українські дітки у світі читають «Кобзар».

Окрім цього, варто зазначити, що  найактивніших організаторів та учасників  IV Міжнародного Конгресу «Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті: «…землякам моїм в Україні  і не в Україні…»  нагородили Подякою голови Львівської обласної державної адміністрації Віктора Шемчука.

Довідка:

Основними заходами у рамках Конгресу стануть дві конференції: IV Міжнародна науково-практична конференція «Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті: «землякам моїм в Україні і не в Україні» та ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Тарас Шевченко та кобзарство».

Також відбудеться низка різножанрових заходів – презентації відеопроектів, книг та інструментів, покази фільмів української діаспори, численні виставки українських дизайнерів, зокрема Роксолани Богуцької, митців із сучасною інтерпретацією Шевченкіани, виставки, присвячені Голодомору (повна програма Конгресу на сайті – www.miok.lviv.ua).

Конгрес завершиться великим концертом з нагоди 200-ліття Тараса Шевченка «…Землякам моїм в Україні і не в Україні» (24 серпня, 18.00, Концертна зала ім. С. Людкевича Львівської обласної філармонії, вул. Чайковського, 7).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: