«Віртуози» подарували львів’янам «Ранок Незалежності» (фото)

Ранкова кава і класична музика в центрі міста. Тільки у Львові – оркестр «Віртуози Львова» у День Незалежності України подарував мешканцям та гостям міста проект «Ранок Незалежності». Про це повідомляє кореспондент Дивись.інфо.

«Ми не вперше виступаємо просто неба. Ми практикуємо виходити на вулицю, грати для людей і поближче до них. У Львові це дуже гарно виглядає, бо гарна архітектура, гарне місто. Гарно усе єднається з класичною музикою.

Концептуально це був продуманий перформенс. 4 квартети – квадросистеми – «Жива квадросистема». Він неординарний, бо звучання оркестру можна почути зсередини, в інших випадках це зробити – практично не можливо.

Цей проект був трошки вдосконалений, бо це були квадросистеми і всередині можна було тільки слухати. А так, як Львів столиця кави, зустріти ранок з класичною музикою і випити найкращої кави – це пасувало б. І ми придумали такий проект

Сьогодні була класика – Моцарт, Вівальді, Кореллі. Залучено 4 квартети по 4 людини – це 16 осіб», - розповів Ростислав Бурко, директор оркестру «Віртуози Львова».

Камерна музика та вранішня кава на площі Ринок сьогодні з 9 години. Багато охочих прийшло в центр міста, аби побачити унікальний музичний перформенс – просто неба розмістилась «Жива музична квадросистема», яку утворили 4 струнні квартети музикантів з оркестру «Віртуози Львова».

Слухачі змогли послухати класичну музику у виконанні одночасно 4-х квартетів, які оточили поціновувачів зусібіч, утворюючи унікальний, живий ефект звукової квадросистеми.

«Віртуози Львова» розповідають, минулого літа подібний вуличний концерт вони вже дарували. Проте, це було імпровізовано, як своєрідний флеш-моб.

«Цього разу захід так спланований, аби усі мали можливість почути живу музичну квадросистему. По чотирьох боках стояли квартети, було одночасне звучання, посередині стояли столики з ранковою львівською кавою. Прозвучали як твори українських композиторів, так і світова класика», - додав Ростислав Бурко, директор оркестру «Віртуози Львова».

День Незалежності у місті завершиться ще одним концертом від «Віртуозів Львова», де акцент робитимуть на інтерпретації відомих сучасних світових творів. Вечірній концерт заплановано на 19.00 год також на пл. Ринок.

«Тут підібрана програма на ранок – легка музика, без швидкого драйву, усе спокійно. Ввечері буде драйвовіший концерт, буде більше популярних творів, більше творів, які є на слуху. Вчора ми зробили кінцеву репетицію. Планується гарний концерт. Якщо публіка нас буде сприймати гарно, то ми будемо грати довго, бо маємо багато репертуару, щоб це забезпечити», - додав Ростислав Бурко, директор оркестру «Віртуози Львова».

Отже, на пл Ринок 24 серпня відбудуться ще такі події:

•       14.00-19.00 год – концерт «Сурми Галичини». У програмі дитячі колективи: «Погулянка», «Левеня», «У колі друзів», «Полунична», колектив із Канади «Русалка», що мав виступати на «Етновирі».

•       19.00-20.30 год – Світові класичні хіти від «Віртуозів Львова» (Ігор Мацелюх «Флейта Пана»; керівник оркестру, концерт-мейстер Володимир Дуда).

KOV_4136P_800 KOV_4123P_800 KOV_4125P_800 KOV_4126P_800 KOV_4128P_800

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: