Каталонська перекладачка Каталіна Джірона вп'яте приїде до Львова

У львівському університеті відкриють стипендіальну програму для учасників АТО
У Школі управління Українського католицького університету за фінансового сприяння Western NIS Enterprise Fund відкриють стипендіальну програму для безкоштовного навчання демобілізованих учасників АТО.

20 Форум видавців у Львові відвідає каталонська культурна діячка Каталіна Джірона (Catalina Girona). Це буде вже п'ятий її візит до Львова.

Побачитись з Джіроною та іншими каталонськими митцями можна 13 вересня у театрі ім. Леся Курбаса.

Каталіна - професійний перекладач, закінчила Гарвардський університет і вільно володіє англійською, іспанською, французькою, німецькою, російською та українською мовами. Разом з чоловіком - українським поетом, перекладачем і художником Андрієм Антоновським - організовує каталонсько-українські проекти і займається популяризацією української літератури.

Зокрема, у 2009 році подружжя супроводжувало письменницьку делегацію із Каталонії, яка вперше прибула до України з туром "перше пришестя". Тур охопив чотири міста: Київ, Харків, Івано-Франківськ і Львів, у якому відбувався 16 Форум видавців.

А вже у травні 2010 року українська делегація літераторів у складі Сергія Жадана, Юрія Завадського та Галини Крук взяла участь у Міжнародному фестивалі "Барселона Поезія 2010".

Того ж року Джірона і Антоновський презентували книжку поезій "Ротврот". Обкладинка форматом 20 на 20 см виготовлена з металу. Спереду викарбовано назву українською, на звороті - каталонською. Всередині книга оздоблена полотном, а сторінки нанизані на металеві штирі. Весь мистецький витвір важить 20 кг.

До речі, Каталіна є авторкою статей про Україну на каталонському ресурсі Вікіпедії, активно дописує на українські портали.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: