Один із ФАПів Дрогобиччини опалюватимуть деревними пелетами

В умовах стабільного здорожчання газу, все більше краян задумуються над тим, якими ж альтернативними джерелами енергії та видами палива можна було б скористатися – як вдома, так і на роботі. Адже дороге тепло стає суттєвим тягарем і для пересічних мешканців, і для установ та організацій.

Відтак, спробувати «запустити» пілотний проект із використання альтернативних видів палива вирішили в Дрогобицькому районі.

Зібрали нараду, обговорили «плюси» та «мінуси», визначили перспективи та загрози, і прийняли рішення: впровадити пілотний проект опалення ФАПу в с. Залокоть деревними пелетами, виготовлення яких розпочав підприємець Василь Кекош з Підбужа. Словом, і тепло планують «здешевити», і місцевого товаровиробника підтримати.

Зазначимо, у нараді з питань впровадження альтернативних видів палива, які виготовляються на Дрогобиччині, для районних бюджетних закладів та установ взяли участь керівники структурних підрозділів бюджетної сфери Дрогобиччини, Дрогобицького Центру енергозбереження та альтернативної енергетики, місцеві підприємці, які започатковують виробництво альтернативних видів палива. Модератором заходу виступив перший заступник голови РДА Степан Рудницький.

Пілотний проект стартує уже незабаром. Поряд з тим,  відділу економічного розвитку Дрогобицької РДА доручено зібрати відповідні пропозиції від місцевих виробників, які працюють у згаданій сфері діяльності. Очевидно, якщо проект себе виправдає, вже найближчим часом від дорого газу відмовлятимуться й інші бюджетні установи, а місцеві товаровиробники, відповідно, матимуть більший об’єм замовлень і роботи, що, своєю чергою, має позитивно відобразитися на фінансово-економічній картині району, повідомляє інформаційний портал "Медіа Дрогобиччина".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: