Популярна у Вконтакте луганська група перейшла на українську мову

26 серпня група "Луганськ" у соціальній мережі "Вконтакте" стала україномовною.

За результатами голосування на стіні групи "за" україномовний "Луганськ" проголосували 646 користувачів "Вконтакте", проти - 149. Усього свій голос віддали 759 осіб.

Після позитивного голосування за українізацію досі повністю російськомовної групи її адміністрація оприлюднила пост: "Вирішено. З 26.08.2013 група буде поступово перебудована під рідну мову. Ми живемо в Україні і наша офіційна мова українська. Потихеньку все буде українізовуватись. Спробуємо, що з цього вийде? Побачимо... Вдячний всім за участь в обговоренні".

Усього в групі на даний момент 18849 підписників. Користувачі соцмережі зустріли новину про перехід на державну мову переважно позитивно. "Зі Слов'янська також приєднуємося до такої шляхетної ініціативи по відродженню знищеної мови на Сході. Дякуємо всім, хто українізував групу. Ви зробили велику справу в інтересах загальноукраїнського майбутнього", - пише користувач мережі Денис Бигунов. Деякі обіцяють приєднатися до групи через деякий час, якщо новина не виявиться фейковою: "Через тиждень підпишусь, якщо це не фейк". Є й противники українізації, як от Кирилл Часовских: "Ребята, каждый порядочный человек просто должен покинуть группу, которая теперь вообще никак не отражает ни мнения луганчан, ни его предпочтений. Это больше не луганская группа".

Водночас, за словами адміністрації групи, після радикального кроку було зменшення кількості учасників. "Проте видалились лише соціально-агресивні шовіністично налаштовані члени спільноти, а їх недолік був збалансований україномовними учасниками, частково з інших областей (підтримали спільноту), частково з Луганську (новина все ж таки гучна). Тож видалення підписників були, але миттєво відновились новою хвилею учасників. Не вважаємо це втратою", - повідомляють вони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: