Протягом 48 годин розпочнеться атака на Сирію, - арабські ЗМІ

На даний момент президент Барак Обама проводить зустріч з представниками американського військово-політичного істеблішменту, на якій обговорюється сирійську кризу після застосування хімічної зброї у Східній Гуті.

Про це написав редактор однієї з найвпливовіших газет арабського світу, Al-Quds al-Arabi, Барі Атвал. Він пише у своєму на своїй сторінці у  facebook, що найближчі 48 годин стануть вирішальними у сучасній історії Близького Сходу, і всього світу.

Атвал говорить, що ймовірність застосування американцями сили - не чекаючи результатів розслідування міжнародної незалежної комісії "дуже висока".

Американське обговорення практично збігається за часом з зустріччю військового керівництва США, Франції, Британії, Саудівської Аравії та Катару, 26 серпня в Аммані. За повідомленням Sunday Times, цілі можливої ​​атаки сирійського узбережжя американським флотом вже узгоджені між американцями і британцями, також, як і питання про безпілотних зонах.

Наступні 48 годин виявляться вирішальними, якщо Обама дійде висновку, що Сирія "перетнула червону межу" і дасть зелене світло бомбардуванням сирійських аеропортів і військових баз. Це, у свою чергу, може викликати ланцюгову реакцію, яка призведе до початку третьої світової війни, оскільки союзники Сирії - Росія, Іран і Китай, не сидітимуть склавши руки.

Якщо сирійському режиму буде винесено обвинувальний вердикт, він не зупиниться перед тим, щоб використовувати хімічну зброю - тільки в куди більших масштабах - проти своїх опонентів.

Всі ми стоїмо зараз на краю прірви, і з жахом стримуємо дихання, в очікуванні першого пострілу, першої ракети, пострілу, який відкриє ворота пекла - не тільки для регіону, а й для всього світу.

Справа може закінчитися тотальною війною в третьому світі або переконати всі сторони, і, в першу чергу, Росію і США, у необхідності терміново почати Женевську конференцію, знайти політичне рішення, і закрити цю проблему якомога швидше.

Джерело: PostCsriptum

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: