СКУ просить Європарламент засудити дії Росії щодо України

Світовий конгрес українців звернувся до Європейського парламенту, щоб той засудив дії Росії та підтвердив готовність підписати Угоду про асоціацію між ЄС і Україною 28-29 листопада на самміті у Вільнюсі.

Про це йдеться у листі, який 26 серпня президент Світового конгресу українців Євген Чолій надіслав Елмару Броку, голові комітету Європейського парламенту із закордонних справ. У зверненні Чолій схвалив вчасну позачергову зустріч комітету, призначену на 28 серпня, а також засудив погрози Росії, направлені на перешкоду передбаченого підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, як погрози проти суверенітету України та Європейського Союзу.

Довідка.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує  українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: