"Сурмам звитяги" бути - незважаючи на ігнор влади Львова

14-й дитячо-юнацький фестиваль мистецтв "Сурми звитяги" вже традиційно запрошує до участі творчу молодь з України та діаспори.

Як повідомили "Дивись.інфо" в оргкомітеті фестивалю, він таки відбудеться, незважаючи на відсутність фінансування і підтримки від міської влади. "Патріотичне мистецтво не є рейтинговим і тому не варте уваги і, відповідно, фінансування", - таке рішення конкурсної комісії з визначення кращих соціально-культурних проектів на 2013 рік за напрямком "Культура". "Все було погоджено, але через декілька місяців, на початку липня, прийшов лист, в якому повністю відмовили в отриманні фінансування, оскільки захід не добрав у рейтингу 0,1 бала (3,4 замість 3,5). Інших пояснень не було", - каже директор фестивалю Володимир Степанишин.

І хоч "Сурми звитяги" є єдиним в Україні фестивалем, головною вимогою для участі у якому є патріотична тематика пісень, віршів чи постановок, єдиним дитячо-юнацьким фестивалем, який регулярно проходить вже 15 років, місто не вперше відмовляється фінансувати захід, хоча обласна влада його підтримує. "Очевидно, для управління культури Львівської міської ради патріотична пісня скоріше є недоліком, ніж перевагою", - резюмує член журі фестивалю Юрко Антоняк.

Цьогоріч "Сурми звитяги" складатимуться з двох турів: місцевий відбірковий проходитиме у жовтні, а всеукраїнський - у Львові 1-3 листопада. Завершиться фестиваль гала-концертом у Львівському оперному театрі 4 грудня.

Кращих визначатимуть у таких номінаціях: "Солісти-вокалісти", "Вокальні та вокально-інструментальні ансамблі", "Хорові колективи, капели та ансамблі бандуристів", "Духові оркестри та інструментальні ансамблі", "Літературно-музичні композиції", "Художнє читання". Спільною вимогою для всіх номінацій є паторіотична спрямованість номерів - вони мають присвячуватися періоду визвольних змагань 40-50-х рр. ХХ ст., січовим стрільцям, адже метою фестивалю є пропагування мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу у ХХ столітті, пісенної спадщини Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії.

Незмінним головою журі "Сурмів звитяги" є Герой України, лауреат Шевченківської премії, композитор Мирослав Скорик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: