Якщо "Свободу" не зупинити сьогодні, завтра може бути пізно, - нардеп

Якщо "Свободу" не зупинити сьогодні, завтра може бути пізно, - вважає нардеп Олег Царьов. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Його реакцію спровокувала сутичка у День Незалежності, коли, за словами нардепа, "дніпродзержинські "свободівці" з кулаками накинулися на прихильників Компартії України. Бійка сталася на площі Леніна. Щоб дві антагоністичні політсили не перетнулися, вони домовилися по-джентльменськи: "свободівці" мітингують до 10.00, а потім на це ж місце приходять святкувати незалежність комуністи. Однак ближче до 10.00, коли на площу почали підтягуватися прихильники комуністів, лідер місцевих свободівців Максим Дорофеєв заявив, що не допустить "зрадників і непатріотів" на територію площі.

А потім він і співтовариші заблокували дії комуністів... Пристрасті переросли в сутичку, сутичка - у бійку. Молоді міцні свободівці захоплено били беззахисних людей похилого віку... Не обійшлося без травм і "Швидкої", - пише Царьов у FB. - Ми дожилися до того, що завтра кожен з нас, наші батьки і наші діти можуть стати жертвами цих молодиків тільки тому, що говорять на іншій мові, шанують інших героїв, живуть іншими цінностями й іншою ідеологією".

Відтак, Царьов заявив, що підготує депутатське звернення до прокуратури, щоб "цей кричущий випадок беззаконня був розслідуваний і винні були притягнуті до відповідальності".

Очевидно, "свободівці" з депутатом не згідні, оскільки назвали випадок у Дніпродзержинську провокацією:  "У Кам'янському (Дніпродзержинську) на площу біля квіткового ринку під час розпалу святкувань націоналістами Дня Незалежности завітали комуністи. Вони нахабно почали тіснити свободівців, щоб звільнити місце для встановлення свого намету, звукопідсилювальної апаратури та стендів, що паплюжать українську державність. У тисняві стенди комуністів було пошкоджено, плакати зірвані. Під час суперечок постраждало кілька осіб. Так, прес-секретаря ВО "Свобода" вдарили у груди та намагалися збити з ніг; репортера, що фільмував події, кілька разів вдарили по голові та зірвали з одягу посвідчення журналіста; літньому чоловікові завдали травми у області спини. До кінця заходу свободівці стояли лавою навпроти комуністів, захищаючи своїх жінок, дівчат і дітей, що прийшли відзначити свято, та не дали розгорнути акцію "червоних".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: