У Нагуєвичах пройшло літературно-мистецьке свято (фото)

Сьогодні, 28 серпня, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів взяла участь в літературно-мистецькому святі «Я син народу, що в гору йде», з нагоди 157-ї річниці від дня народження Івана Франка. Свято відбулось у селі Нагуєвичі, Дрогобицького району на Львівщині.

Також, в рамках візиту, заступник голови ЛОДА оглянула Батьківську садибу Івана Франка, музей Івана Франка та державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі».

Зокрема І. Романів наголосила, що відреставрована Батьківська садиба Івана Франка повинна бути накрита виключно соломою.

«Аби зберегти колорит того часу, автентичність та, і зрештою, дух Івана Франка треба відтворити Батьківську садибу у відповідності до тогочасних садиб, а тому необхідно, щоб дах був із соломи», – сказала вона.

Окрім цього, заступник очільника області проінспектувала хід реставраційних робіт у Батьківській садибі І.Франка.

«Роботи завершені і виконані у тому стилі, що й в описах Івана Франка із застосуванням сучасних технологій. Для цього в облдержадміністрації була створена спеціальна група фахівців. І сьогодні ми бачимо напрацьований результат», – підсумувала Ірина Романів.

романів 1 романів 2 романів 3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: