Для дітей Львівщини розгортається мобільний планетарій

Для дітей Львівщини напередодні Дня Знань розпочинається знайомство з експозицією мобільного планетарію «Вікно у Всесвіт».

Зокрема, 29 серпня ц.р. у приміщенні львівського палацу культури учнівської молоді (пл. Є. Петрушевича, 2) засновники мобільного планетарію «Вікно у всесвіт» за підтримки управління молоді та спорту й департаменту з питань освіти і науки Львівської облдержадміністрації та  управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради проведуть благодійну акцію для дітей із соціально незахищених категорій Львова з нагоди початку нового навчального року.

Початок дійства об 11.00 год.

Загалом очікується, що участь у заході візьмуть до 300 дітей із соціально незахищених львівських родин. Це – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також вихованці загальноосвітньої школи-інтернату № 2.

Протягом дня для дітей з таких родин організатори проведуть безкоштовні кінопокази навчально-пізнавальних фільмів, які не лише покажуть малятам зоряне небо, а й ближче познайомлять їх із таємницями всесвіту та малознайомою наукою астрономією. Завдяки тому, що фільм проектується на внутрішню сферичну поверхню купола мобільного планетарію, створюється враження безпосередньої присутності у космічному просторі, що дарує дітлахам яскраві емоції та незабутні враження. Незвичний спосіб подання інформації (надувний купол, проекція на внутрішній поверхні із лекційним супроводом, використання Full dome технології) дає можливість і вихователям та вчителям сприяти підготовці дітей шкільного віку до навчання.

Стартуючи зі Львова, організатори з мобільним планетарієм «Вікно у Всесвіт» побувають і в інших населених пунктах області.

«Вже не перший рік ми проводимо благодійні заходи для дітей із потребуючих родин. Подорожуючи теренами України у кожному місті, в якому зупиняємося, ми обов’язково відвідуємо дитячі будинки та сиротинці з безкоштовними кінопоказами. Адже для цих дітей – це непересічна та незабутня забава. І нам дуже приємно своєю роботою дарувати їм радість» – зазначає співзасновник мобільного планетарію «Вікно у всесвіт» В’ячеслав Чепіль.

Ольга Леськів, управління молоді та спорту ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: