Подробиці вбивства львівського бізнесмена

Двадцять шосте серпня на Сихові в під’їзді (перший поверх) будинку на вулиці Монастирського, 2 було зарізано співвласника ІТ-компанії Nravo Романа Микиту. Злочинці завдали жертві 13 ножових поранень, три з них — у серце — стали смертельними. Начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко підтвердив факт убивства. Бізнесмена зарізали приблизно о 20:00. Знаряддя вбивства на місці злочину не знайшли. Убитий був прописаний у Києві, але жив у Львові. Його речі та гроші не зникли, тобто це не пограбування.
 Нині у Львові перебувають спеціалісти з київської охоронної фірми, які теж намагаються розшукати злочинця чи принаймні з’ясувати мотиви злочину. Міліція відкрила кримінальне провадження саме за фактом убивства, слідство розглядає різні версії, зокрема версію, за якою смерть пов’язана з підприємницькою діяльністю. ІТ-компанія Nravo розробляє мобільні браузерні ігри. Має офіси у Львові, Києві, Москві, Варшаві та Чикаго.
   
   Сьогодні  в іграх Nravo зареєстровано більше як 10 мільйонів користувачів. За версією видання «Форбс-Україна», компанія є однією з найбільших в Україні фірм, що працюють у сфері IT-розробок. В компанії Nravo, яка створена понад три роки тому, нині понад 100 працівників, її річний оборот більший ніж 5 мільйонів доларів США. Але, як свідчить бухгалтерська звітність, витрати на розвиток з’їдали весь прибуток, Nravo працювала на нуль. Великі прибутки компанії прогнозували на 2015 рік.
 
   Роман Микита народився 11 вересня 1979 року. Вчився у школі № 70. Випускник Львівської політехніки. З 2005 року — директор IT Group у Києві. Будував у Конопниці будинок. Їздив на оранжевому «Лексусі». За попередньою інформацією, контрольного пакета на фірмі не мав. Дружина вбитого програміста — на п’ятому місяці вагітності і, за розповідями друзів, він хотів, аби вона народжувала в США. Увечері він вийшов з дитиною з дому прогулятися. За інформацією «Ратуші», вбивця (чи вбивці) заштовхав у ліфт маленьку доньку підприємця (два з половиною роки) і відправили кабіну на верхні поверхи. Як розповіла дитина: «Дядько бив тата, тато падав, а дядько його знов бив»…. Прощання з покійним відбудеться 29 серпня о 14:00 за адресою: м. Львів, вул. Пекарська, 52. Поховають Романа Микиту на Янівському цвинтарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: