Учнів Львівщини возитимуть 257 шкільних автобусів (відео)

IMG_8868

Цього року Львівщина отримала 6 шкільних автобусів за кошти обласного бюджету та 15 - за кошти державного бюджету. З нового навчального року 90% учнів і дошкільнят перевозитимуть 257 шкільних автобусів. Про це сьогодні, 29 серпня, повідомив на прес-конференції тво директора департаменту з питань освіти, науки, сім”ї та молоді ЛОДА Михайло Брегін, – інформує кореспондент “Дивись. Інфо“.

"Для завершення програми нам треба ще 25 автобусів, ми маємо намір завершити це наступного року. Надіємося не тільки на державну програму. З державної програми ми маємо приблизно 50% того транспорту, що є, а більше 100 автобусів куплено за кошти обласного та місцевого бюджету", - повідомив Брегін.

У 2012-2013 н.р. здійснювали перевезення 86% школярів  242 автобуси, які  придбано на виконання державної, обласної та місцевих програм "Шкільний автобус". "Ми були піонерами цієї програми. Практично вся нормативно-правова база, яка є на сьогодні, починалася з Львівщини", - зазначив головний освітянин області.

Проблема, на якій акцентує Брегін, - як утримувати автобуси, за що купувати запчастини і пальне: "І основне – це наші дороги – жодна техніка не витримає. І питання дуже гостро стоїть, особливо в кінці минулого року, коли були проблеми з казначейством, то ми ставимо питання на центральному рівні, щоби все-таки кошти на запчастини і пальне для шкільних автобусів теж ішли, як захищені статті".

Довідка.

Однією з умов забезпечення доступності до якісної освіти для учнів, які проживають у сільській місцевості, є організація їх підвезення до місць навчання, оскільки понад 21 тис. з них проживають за межею пішохідної доступності. Вирішенню проблеми підвезення сприяє реалізація Державної програми "Шкільний автобус" (реалізується від 2002 року).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: