Богатирьова переклала відповідальність за дитячу вакцинацію на батьків (відео)

Батьки відповідатимуть, якщо їх невакцинована дитина захворіла - і захворіє цілий клас, де вона навчається. Про це міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова повідомила 30 серпня під час брифінгу у Львові, - інформує кореспондент "Дивись. Інфо".

Вибір, чи робити вакцинацію дітям, вважає Богатирьова, мають батьки: "Вибір - за батьками. Ми оглядаємо дітей, а батьки остаточно роблять вибір - вони роблять щеплення чи ні. Батьки, пускаючи на світ дитину, відповідають за неї. Ми хочемо провести цими днями додаткову нараду з нашими вченими, для того, щоб ми з одного боку не зробили найгірше і дозволили дітям ходити у колективи, які мають великий імунний захист, а з іншого боку дати зрозуміти батькам, що вони відповідають, якщо дитина захворіла і захворіє цілий клас. Думаю, рішення буде як за медиками, так і за педагогічним колективом та батьками".

За словами міністра, МОЗ уважно ставиться до імунопрофілактики, бо "якщо ми досягаємо відповідного рівня колективного імунітету, то ми нація, яка епідемічно захищена".

Довідка.

Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова сьогодні, 30 серпня, перебуває у Львові. У програмі візиту міністра – участь в урочистостях у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького, ознайомлення з Львівським медичним коледжем ім. Андрея Крупинського, ознайомлення з роботою Єдиної диспетчерської служби швидкої медичної допомоги "Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: