У Львові реалізовуватимуть міжнародний проект для покращення туристичної привабливості

Управління туризму Львівської міської ради розпочинає реалізацію проекту «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі», співфінансування якого здійснюватиметься Європейським Співтовариством в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки. Цей проект, крім Львова, також реалізовуватиметься в Івано-Франківську, Коломиї та польських містах Люблін, Замосць, Пшеворськ. Проект триватиме до кінця січня 2015 року.

Проект має на меті збільшити щорічну кількість туристів, які відвідують шість обраних міст Західної України та Східної Польщі. Окремими завданнями проекту є підняти на новий якісний рівень туристичні можливості презентації культурної та історичної спадщини цільових міст через впровадження нових екскурсійних продуктів для відвідувачів, посилити та просунути культурну самобутність цільових міст як напрямків культурного туризму, запровадити співпрацю та обмін досвідом у сфері міського культурного туризму між зацікавленими сторонами в Україні та Польщі, і завдяки цьому об’єднати зусилля та підвищити ринкову конкурентоздатність та потенціал цих міст.

«Для нас є  важливо і уже звично залучати позабюджетні кошти для реалізації подібних проектів. Цей проект дає можливість покращити інформаційний сервіс для гостей Львова, особливо для тих, які самостійно  організовують свою поїздку, а також це добрий жест співпраці з нашими сусідами», - каже начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Малець.

Основою проекту є створення сприятливого середовища  для відвідування Львова індивідуальними туристами. За даними Всесвітньої туристичної організації, індивідуальні туристи складають до 70% від загальної кількості туристів у світі і дають найбільший дохід при незначних втратах. Отже, на кошти, витрачені індивідуальним туристом, місцеві громади можуть розраховувати без перебільшення, і було б недалекоглядно ігнорувати цей сегмент ринку.

«Згідно з останніми соціологічними дослідженнями частка туристів, що приїжджають до нашого міста самостійно, не в складі туристичної групи, становить близько 80%. В рамках цього проекту будуть створені продукти, які зможуть допомогти такому туристу: аудіоекскурсії для пішохідних мандрівок, мобільна аплікація для смартфонів, система інформаційних показників, путівники по основних туристичних атракціях міста, брошури, карти.  Наявність цих туристичних продуктів не тільки зробить більш комфортним перебування туриста, а й зможе збільшити термін перебування хоча б на один день довше» - каже координатор проекту в місті Львові Андрій Пундор.

 

Довідка

Проект «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі» реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» і фінансується з фондів Європейського Союзу через Європейський Інструмент Сусідства та Партнерства. Основною метою Програми є підтримка процесів прикордонного розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: