Багатодітні сім’ї мають право на пільги з оплати за ЖКП

Актуально про соціальний захист. Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що відповідно до статті 1 Закону України «Про охорону дитинства» визначено, що багатодітна сім’я – це сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує.

«Важливо доповнити, що до складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, - до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років», - каже головний спеціаліст відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Василь Трущак.

Сім’я, яка належить до категорії багатодітних, має право на такі пільги на оплату житлово-комунальних послуг, які відшкодовують з коштів державного бюджету, а саме:

  • 50% знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв.м. загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв.м. на сім'ю) (Закон України «Про охорону дитинства»).
  • 50% знижка плати за користування комунальними послугами у межах норм, визначених законодавством. (Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.) (Закон України «Про охорону дитинства»).
  • 50% вартості абонентної плати від затверджених тарифів за користування квартирним телефоном, позачергове встановлення квартирних телефонів (Закон України «Про охорону дитинства»).

 

До слова, станом на серпень в управлінні соціального захисту Львівської міської ради обліковано близько 3,4 тис. багатодітних сімей.

 

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: