Львів відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

Єднаємось у молитві. 12-15 вересня на запрошення Високопреосвященного митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з Першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату присвячений до відзначення у Львівській єпархії 1025-літнього ювілею Хрещення Київської Руси-України.

В рамках урочистостей Святійший Патріарх Філарет очолить всеукраїнську прощу до цілющого джерела в присілку Заглина (с. Монастирець, Жовківський район), де спільно із собором ієрархів та священнослужителів звершить Патріаршу Божественну Літургію.

Знаменними подіями відвідин стане освячення нових розписів Вознесенського храму м.Львова (перехрестя вулиць Любінська-Виговського) та участь Святійшого Патріарха Філарета у презентації видань Київської Патріархії в рамках ХХ Форуму видавців у Львові.

В рамках святкувань Предстоятель також звершить Божественну літургію у Введенському храмі смт. Брюховичі, освятить нові адміністративні і службові приміщення єпархіального управління та звершить молитву у Покровському кафедральному соборі.

Довідка

Офіційна програма візиту Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до Львівської єпархії 12-15 вересня.

 

13 вересня, п'ятниця

 

11.00 - у день Покладення поясу Пресвятої Богородиці Святійший Патріарх Філарет звершить Божественну Літургію на цілющому джерелі присілка Заглина, с. Монастирець, Жовківського району, - місці чудесного явлення Пресвятої Богородиці. Його Святості співслужитиме собор ієрархів, а також духовенство єпархії.

16.00 - Святійший Патріарх Філарет візьме участь у презентації нових видань Видавничого відділу УПЦ Київського патріархату «Українська «Палінодія» ХХІ ст.: сучасні переклади святоотцівської спадщини та богослужбової літератури» (головний читальний зал Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка, м. Львів, вул. Драгоманова, 5).

18.00 - Святійший Патріарх Філарет звершить освячення нових службових і адміністративних приміщень Львівського єпархіального управління (м. Львів, вул. Грушевського, 2).

 

14 вересня, субота

 

10.00 - Святійший Патріарх Філарет освятить нові розписи та звершить Божественну Літургію у храмі Вознесіння Господнього. Його Святості співслужитиме собор ієрархів, а також духовенство єпархії (м. Львів, перехрестя вулиць Любінська-Виговського).

18.00 - Святійший Патріарх Філарет звершить Всенічне бдіння у Покровському кафедральному соборі. Його Святості співслужитиме собор ієрархів, а також духовенство єпархії (м. Львів, вул. Грушевського, 2).

 

 

15 вересня, неділя

 

11.00 - Святійший Патріарх Філарет відвідає смт. Брюховичі і звершить Божественну Літургію у Введенському храмі. Його Святості співслужитиме собор ієрархів, а також духовенство єпархії (смт. Брюховичі, вул. Курортна, 6).

 

До уваги вірян: участь у Патріарших богослужіннях можуть взяти всі охочі. До цілющого джерела присілка Заглина організовується всеукраїнська проща. За детальнішою інформацією можна звертатись до Покровського кафедрального Собору (вул. Грушевського, 2) та за тел.: 38 (093) 416 88 77 (прес-секретар єпархії Лука Карпюк).

 

Контактна інформація для представників ЗМІ: e-mail: [email protected], тел.: +38 (093) 416 88 77 (прес-секретар єпархії Лука Карпюк).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: