Поради щодо Дня знань

У Львові День знань святкуватимуть у неділю, 1 вересня. Оскільки це є вихідний день для більшості батьків, вони матимуть змогу відсвяткувати це свято зі своїми дітьми.

«Свято першого дзвоника і День знань відбудуться у неділю. Це викликало великий ажіотаж серед вірних і було запитання, власне, як поєднати День знань і недільний день, яким ми маємо подякувати Богу. Але я пропонував би не вбачати у цьому проблеми. Скажімо, я особисто знаю кількох керівників навчальних закладів, які цей День знань розпочинають із Божественної літургії у храмі разом зі своїми учнями. Вважаю, що тут не йдеться про перешкоди, які спіткають людей у те чи інше свято, у нашому випадку День знань. Це би мало бути на совісті кожного християнина. Я думаю, якщо ми у цей день, першого вересня, постановимо, що свою дитину у школу віддамо перед тим,  як підемо на святу літургію, у цьому не буде нічого крамольного. З іншого боку, наші храми є відкриті із 6 години ранку, у деяких храмах Львова літургія служиться у 6:30, у 7:30. Я бачив розклад урочистих лінійок у районах, це в основному 10 година. Думаю, що було би бажання, вірні можуть взяти участь у літургії до чи після лінійки.

Хотілося б у цей день, побажати як викладацькому складу так і учням не бути байдужими. Викладачам - не бути байдужими до учнів, а учням не бути байдужими до того скарбу, який їм дають педагоги. В такій небайдужості, в такій повазі до самого себе ми зможемо гарно провести цей навчальний рік, почавши його в особливий спосіб. Щоб ні для кого не стало спокусою привертати надмірну увагу до зовнішнього вигляду, і через це говорити, що ми не можемо взяти участь у літургії. Тож закликаю просто з розумінням мети і ваги цього прийти до храму і отримати благословення на новий навчальний рік першого вересня, з проханням успішно його провести», - сказав капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: