Процес екстрадиції Мельника в Україну затягнеться

Ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник знаходиться в одній з європейських держав , з якими Україна не має договору про екстрадицію. Тому, на думку юристів , може затягнути процес його передачі на батьківщину, інформує видання Коммерсант.

Передача українським правоохоронним органам ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника в разі його упіймання знаходиться під питанням. В центральному апараті МВС та Головному слідчому управлінні ( ГСУ ) МВС, з країною, в якій, за даними міліції, ховається пан Мельник, відсутній договір про екстрадицію осіб, які перебувають у розшуку. "Немає впевненості, що навіть якщо його затримають, він буде екстрадований до України . Може з’явитися черговий Лазаренко", повідомляє джерело в ГСУ .

Нагадаємо, 27 серпня глава МВС Віталій Захарченко повідомив, що міліції вдалося встановити країну , в якій ховається пан Мельник. Раніше повідомлялося , що ректор може перебувати в Австрії . Тим часом, за даними Міністерства юстиції, Україна не має договорів про екстрадицію з більшістю держав Євросоюзу.

Петро Мельник був затриманий 27 липня за отримання хабара і в якості запобіжного заходу поміщений під домашній арешт. Однак у ніч на 9 серпня він зняв електронний браслет, що відстежує його переміщення, і сховався. Пізніше стало відомо , що Петро Мельник перетнув кордон Білорусії. І лише 12 серпня Печерський райсуд Києва дозволив затримати Петра Мельника для зміни йому запобіжного заходу , а 14 серпня ректор був оголошений в міжнародний розшук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: