У Бориславі пройшов Міжнародний форум нафтовиків

Другий Міжнародний форум нафтовиків проходить цими днями у Бориславі.

Представників влади, спеціалістів нафтовидобувної промисловості, науковців, екологів, в тому числі і з-за кордону, знову зібрали у нафтовому місті для обговорення основних екологічних проблем та шляхів їх подолання, враховуючи досвід міст України та Західної Європи, які постаждали від тривалого використання надр, пише портал "Медіа Дрогобиччина".

Також під час форуму розглянули проблеми та перспективи нафтотогазовидобувної промисловості України у світовому контексті. У рамках форуму відбуваються: науково-практична конференція, презентації інвестиційних проектів, презентація виставки історії нафтогазовидобутку та підписання угод. Окрім українських спеціалістів та науковців, участь у ІІ Міжнародному форумі нафтовиків беруть делегації з Польщі, Італії, Канади, Ізраїлю, Бельгії та Швейцарії.

Урочиста царемонія відкриття ІІ Міжнародного форуму нафтовиків відбулася у четвер, 29 серпня, у сесійній залі Бориславської міської ради. Учасників заходу вітали: міський голова Борислава Володимир Фірман, народний депутат України Ігор Васюник, ректор Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка Надія Скотна, міські голови Трускавця - Руслан Козир, Стебника - Василь Пецюх, Валбжиха (Республіка Польща) Анджей Косіон, депутат Львівської обласної ради, секретар комісії з питань екології Львівської обласної ради Осип Магур, начальника НГВУ «Бориславнафтогаз» ПАТ «УКРНАФТА»  Ігор Михайлишин, проректор  з міжнародних відносин Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка Мирон Чернець.

Відтак, вітальні виступи плавно перейшли у  науково-практичну конференцію під назвою "Шляхи подолання екологічних проблем на досвіді міст України та Західної Європи, які постраждали від тривалого використання надр". У рамках цієї конференції прозвучала ціла низка цікавих доповідей. Так,  голова Комітету охорони довкілля Польсько-української господарчої палати, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки по екології, академік Іван Зозуля говорив про проблеми охорони довкілля на українсько-польських прикордонних територіях, доктор історії, член-кореспондент Української Нафтогазової

Академії Олег Микулич розповів про інвестиційну історію нафтовидобутку у Бориславі, а заступник директора Львівського центру науки, інновації та інформатизації Орест Муха вів мову про інноваційні технології біоенергетики України. Цікавою була доповідь Михайла Петрика із Канади на тему: «Досвід реалізації локальних екологічних проектів на прикладі міст Канади». Доповідь «Відвали озокеритовидобутку м. Борислава: дослідження шляхів біорекультивації у рамках реалізації проекту Єропейського Союзу» представили на конференції кандидат біологічних наук, доцент, декан біологічного факультету  Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка Світлана Волошанська та професор Жешувського університету (Польща) Ян Гонсьор. Поляки Анджей Косіор та Веслав Сойка ділилися досвідом у сфері нового технологічного використання енергій валбжихського вуглецю. Із доповіддю «Інноваційні підходи до розвитку регіональної агломерації Дрогобичини» виступив доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економічної кібернетики Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка Микола Одрехівський. Старший науковий співробітник інституту геології та геохімії горючих копалин НАН України Ярослав Мирка окреслив для учасників ІІ Міжнародного форуму нафтовиків перспективи нафтогазовидобутку в Бориславі, провідний спеціаліст МП "ГАФСА" Ігор Цукорник розповідав про створення локальних систем дегазації за межами гірничого відводу, гість з Ізраїлю Рамі Дамрі зачитав доповідь «Вплив нафтовидобутку в Галичі на початку ХХ ст. на становлення та розвиток нафтової галузі на Близькому Сході». Із доповіддю «Перспективи нафтовидобутку у польській та українській частині Прикарпатського нафтового басейну» під час науково-практичної конференції виступив гість з Польщі Рафал Дзіеньцьоловський, а його співвітчизник Міхал Дворчик представив доповідь «Валбжих  –  Борислав: гірничі традиції Галичини на теренах Нижньої Сілезії».

Такими були пленарні доповіді, що прозвучали під час науково-практичної конференції, що відбулася у Бориславі в рамках ІІ Міжнародного форуму нафтовиків, у четвер, 29 серпня. Відтак учасники форуму працювали у секціях. Дискусії точились навколо питань відновлення водних і ґрунтових ресурсів, проблеми охорони здоров'я населення на територіях, що постраждали від тривалої експлуатації надр, та питання інвестиційного потенціалу таких регіонів.

Сподіваємось, обмін досвідом у всіх цих сферах був корисним, у проведених дискусіях викристалізувалася істина, а одержана інформація призведе до практичної реалізації нових проектів у сфері екологічної безпеки нашого регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: