У вересні відбудеться проща до Страдчу і Крехова

14-15 вересня цього року Львівське обласне Товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із Молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та Департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організовує велопрощу «Львів – Страдч – Крехів».

Цього року це вже десята ювілейна проща і присвячена вона темі «Шляхом до віри». Вселенська Церква вже протягом цілого року роздумує про великий дар віри, як цінний скарб християнської істини. Відтак, організатори запрошують усіх порозважати в часі цієї велопрощі до Крехівської обителі про свою віру та виклики сучасності для молодого християнина.

«Маємо нагоду виявити свою віру практично, взявши участь в цій часом не легкій мандрівці, свідчити та показувати своїм прикладом, що «віра без діл мертва», - розповідають організатори.

Зустріч учасників відбудеться 14 вересня о 7.30 год біля Храму Пресвятої Євхаристії (відомий, як Домінікани). Маршрут прощі: Львів - Рясна-Руська - Ямельня - Страдч - Розточчя - Великий європейський вододіл - Крехів. Ночівля у монастирі, зранку у неділю Свята Літургія, похід до джерела та дорога додому, знову ж таки, на велосипедах.

З собою обов'язково мати: велосипед, запасні камери для коліс, намет (по можливості), спальник, карімат, дощовик, теплий одяг, аптечку, молитовник і сухий пайок (харчувати будуть в Крехові: вечеря і сніданок). Речі буде перевозити машина. Колону супроводжуватиме МНС та медики. Додаткова інформація за номером – 096 71 16 898 (Ірина), 093 13 42 164 (Віталій).

План-графік:

14 вересня 2013 року, субота (45 км)

07:30 – Збір учасників на пл. Музейній перед храмом Пресвятої Євхаристії (Домініканський Собор), Св. Літургія

08:30 – реєстрація учасників, пакування речей (спальники, карімати, теплий одяг) до а/м супроводу

09:00 – початок руху, зупинка біля церкви в Рясному (молитва), зупинка в Бірку, де були закатовані блаженні о. М. Конрад та дяк В. Прийма (єдиний беатифікований мирянин УГКЦ).

12:00 – прибуття до с. Страдч, молитва, духовна наука, розповідь про історію села та долі блаженних о. М. Конрада та дяка В. Прийми, відвідання древнього печерного монастиря, спільний обід

14:00 – виїзд з с. Страдч в напрямку с. Івано-Франкове, поворот праворуч в напрямку м. Жовква, зупинка в місці Великого Європейського вододілу (перепочинок, фотографування)

17:00 – прибуття до монастиря в с. Крехів, розміщення у надбрамній вежі, Вечірня в церкві, духовна наука та розповідь про історію монастиря братів-василіян, екскурсія монастирським комплексом, вечеря в трапезній, похід зі свічками до печер та джерела у лісі.

22:00-23:00 – відбій.

15 вересня 2013 року, неділя (37 км)

07:30 – побудка

08:00 – Св. Літургія в церкві, сніданок в трапезній монастиря, поїздка до джерела по воду.

13:00 – початок руху на Львів через смт. Брюховичі

17:00 – прибуття до храму Пресвятої Євхаристії (Домініканський Собор)

У план-графіку можливі незначні зміни через погоду, форс-мажор чи інші обставини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: