Тимошенко і угода про асоціацію із ЄС - це різні речі - Рибак

Голова Верховної Ради Володимир Рибак у День знань відвідав рідну донецьку школу та будівельну академію. Він привітав школярів та студентів з початком навчального року та подарував школі вже другий комп’ютерний клас.

У промові перед студентами Володимир Рибак зазначив, що Україна сподівається у листопаді підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом.

Спілкуючись з журналістами, він заявив: «Ми шість законів  розглянемо цього тижня, і залишаться ще кілька законів. Це закон про прокуратуру, який ми маємо до листопада прийняти. Це  законодавство про вибори до Верховної Ради. Гадаю, ми підходимо до того, що оголосимо вибори в семи округах. І є питання по судовій системі. Ось ці три закони. Всі інші зобов’язання ми на сто відсотків перед Європейським союзом виконуємо».

Стосовно долі Юлії Тимошенко Володимир Рибак сказав: «Юлія Тимошенко і угода – це різні речі. Я ставив це питання, здається, вже тричі на обговорення та на голосування. Верховна Рада не ухвалила таке рішення. І коли я дивився, як голосували депутати, то представники опозиції не всі голосують. Тому з приводу Тимошенко, я думаю, що під сумнів ставити 45-мільйонну країну і одну людину… В Європі я зустрічаюся з усіми керівниками. Вони ставлять питання, щоб ми законодавство наближували до європейського та адаптували. А Тимошенко – це юридичні питання, ні я не впливаю на ці питання, ні президент, ні прем’єр-міністр. Я по цьому питанню жодних зобов’язань брати не можу».

Володимир Рибак також висловив сподівання, що робота Верховної Ради стане спокійнішою та заявив, що президент України Віктор Янукович буде на відкритті сесії парламенту.

Джерело - Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: