Отець Богдан Прах – новий ректор Українського католицького університету (фото, відео)

Сьогодні, 3 вересня, Великий Канцлер УКУ Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, призначив ректором Українського католицького університету о. д-ра Богдана Праха, а владику Бориса (Ґудзяка) – Президентом Університету.

Блаженніший Святослав (Шевчук) виголосив Декрет, яким, на підставі Статуту Університету, іменував Преосвященного владику Бориса (Ґудзяка) Президентом Українського католицького університету зі всіма обов’язками та правами цього уряду.  Іншим декретом Великий Канцлер призначив ректором УКУ о. д-ра Богдана Праха, який досі був проректором із зовнішніх зв’язків.

У вітальному слові під час урочистого відкриття нового академічного корпусу університету новопризначений ректор подякував Блаженнішому патріарху Святославу за вияв великої довіри до нього. "Ви добре знаєте, як мені важко було з тим змиритися, з тим урядом. Це для мене не чергова посада, це велика відповідальність перед вами, історією і моїми попередниками, будівничими ЛБУ і УКУ. Це для мене новий виклик, тому прошу про молитви і підтримку", - наголосив отець Богдан Прах. Також він висловив вдячність преосвященному владиці Борису - "будівничому цього університету" - за особисту довіру та постійну підтримку. "Ви мене покликали в Україну, хоч я ніколи не думав тут працювати. Але сталося – я приїхав на рік-два, вчора пройшло вже... 16 років. Дорогий владико, Ви з нечуваною харизмою втілюєте в життя візії, сформовані мужами нашої церкви. За вашим вибором від сьогодні і я покликаний продовжити цю велику місію. Запевняю, що фундаментом продовження розбудови університету буде вірність церкві і традиції".

Своєю чергою владика Борис (Ґудзяк) попросив усіх присутніх у залі підтримувати отця Богдана: "Він вже стільки зробив для нашої церкви, для міста і країни, але це тільки початок". За словами владики, отець Богдан і команда ректорату уособлюють відповідальність, яку передає їм Церква на чолі з Блаженнішим Святославом.

Владика Борис також закликав всіх до єдності: "Я прошу нашу спільноту триматися разом. Ми мали багато викликів за ці роки. Багато недругів не радіють нашому успіху. Але нічого не буде страшного для цієї спільноти, і це стосується нашої Церкви і народу, якщо в УКУ, Церкві, народі буде єдність, не буде братовбивства, не буде підставлення руки, а підставлення плеча, руки допомоги. Прошу спільноту бути великодушними, не розмінювати великі речі на дрібняки і триматися разом".

IMG_3827 IMG_3826 IMG_3802

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: