Посла США Джеффрі Пайєтта у товаристві «Надія» вітали хлібом-сіллю (фото)

Вчора, 2 вересня, на землі Франка  посла Сполучених Штатів Америки  в Україні Джеффрі Пайєтта радо зустрічало Дрогобицьке добровільне товариство допомоги дітям-інвалідам «Надія». Адже в рамках візиту у Дрогобич, Посол, окрім перлини краю – церкви св.Юра,  відвідав також і згадане товариство та поспілкувався з його вихованцями. 

Як розповідає директор товариства Ірина Дзюрах, співпраця «Надії» та Посольства США триває уже певний період. Основним партнером у цій співпраці є Корпус Миру США в Україні.

«Майже півтора року у нас працює волонтер Корпусу Миру, американка Ліза Стейнхауер. Безліч цікавих заходів, програм плануємо і реалізовуємо для дітей та молоді з особливими потребами, для батьків, волонтерів та громади м. Дрогобича, в тому числі і за сприяння Посольства.  Сьогодні «Надія» впроваджує нові цілі та стратегії у своїй діяльності,  старається зробити життя  своїх підопічних цікавим та змістовним, допомагає їм долати труднощі та радіє з ними у їх досягненнях, успіхах. Вже чимало років ми шукаємо механізми, які б покращили їх добробут. Дійшли до висновку, що для цього необхідно не лише фінансово підтримати людей і зробити корисну справу за власний кошт, але й навчити їх працювати  на своє благо, самостійно шукати шляхи вирішення нагальних проблем. І ця праця не залишається непомітною.» - підкреслила п.Ірина.

Зазначимо, що до візиту таких поважних гостей діти та молодь товариства активно і дружно готували подарунки, сувеніри, які самі ж і вручили гостям.  Представлення організації,  її програмної діяльності провели директор Ірина Дзюрах та волонтер Ліза Стейнхауер . На зустрічі були присутні і батьки неповносправних дітей, і волонтери, які мали можливість зустрічати гостей за українськими традиціями -  запашним  короваєм  та дружньою, домашньою атмосферою. «Приємним був і той факт, що разом з американськими гостями   «Надію» відвідав і мер міста Олексій Радзієвський. Адже попри святковий характер зустрічі, нам вдалося поспілкуватись і про справи буденні та все ж дуже важливі для товариства сьогодні. Сподіваємось що співпраця буде практичною та результативною в наболілих для організації  питаннях,» - зазначає п.Ірина.

В ході спільної зустрічі Джеффрі  Пайєтт побажав, щоб вдалий досвід залучення волонтерів та втілення у життя проектів та мікропроектів на Дрогобиччині ще успішніше розвивався і став своєрідним навчальним майданчиком  для інших громад в Україні.

"Медіа-Дрогобиччина"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: