Українці радикально змінили своє ставлення до Росії, - опитування

У серпні 42% українців оцінили стосунки з Росією в цілому як погані , хоча в квітні стільки ж респондентів вважали їх добросусідськими.

Українці кардинально змінили свою оцінку українсько -російських відносин - на негативну. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного в серпні компанією Research & Branding Group.

У серпня 2013 42% українців оцінили українсько -російські відносини як в цілому напружені , погані , тоді як ще в квітні поточного року таку оцінку давали тільки 20 % респондентів. При цьому хорошими , добросусідськими відносини з Росією в серпні назвали лише 14 % українців (у квітні таких було 42 %). Настільки гарними , наскільки й поганими їх вважають 40% респондентів , - на 5 % більше , ніж навесні . 4% вагалися з відповіддю.

Істотно скоротилося в серпні в порівнянні з квітнем кількість українців , які сприймають Росію як братську країну (скорочення на 10% - до 22 %) і дружню державу (скорочення на 8% - до 16 %). Збільшилося число українців , які бачать в Росії просто сусіда (збільшення на 11% - до 28 %) і конкурента (на 5% - до 10 %).

Необгрунтованими дії РФ щодо блокування імпорту українських товарів вважають 46% українців , протилежної точки зору дотримується 15% опитаних.

Більшість українців (75% ) згодні з думкою , що причини українсько - російської торгової війни носять більшою мірою політичний, ніж економічний характер. Не згодні з цим 9 % опитаних , 16% вагалися з відповіддю.

Починаючи з 2005 року , компанія Research & Branding Group проводить дослідження громадської думки щодо оцінки українсько -російських відносин. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24- х областях України , АР Крим , містах Київ і Севастополь . Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання, статтю і віком. Поточне дослідження було проведено в період з 20-31 серпня 2013 . Обсяг вибіркової сукупності склав 2079 чоловік . Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2 %. Про це повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: