Львів’яни отримали 341,5 млн грн державних соціальних допомог

Львів соціальний. В нашому місті мешканці активно звертаються за отриманням державних соціальних допомог. Так, станом на початок вересня 2013 року на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебуває майже 52 тис. одержувачів державних соціальних допомог, зокрема:  допомога у зв’язку з вагітністю та пологами; одноразова допомога при народженні дитини; допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; допомога на дітей одиноким матерям; допомога при усиновленні дитини, а також тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів; допомога малозабезпеченим сім’ям та допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

«Найбільша сума виплат державних допомог припадає на виплату одноразової допомоги при народженні дитини, 177 млн. грн. Це пояснюється високим розміром допомоги, який сьогодні визначається з урахуванням затвердженого прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, сьогодні він становить 972 грн. та затвердженої законодавчо суми допомоги на дитину: на першу дитину 30 прожиткових мінімумів, на другу – 60 прожиткових мінімумів, і на третю і кожну наступну 120 прожиткових мінімумів. В серпні цей вид допомоги отримували майже 17 тис. сімей. Що ж стосуються найбільшої кількості отримувачів серед державних соціальних домог, то це одержувачі допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку – майже 20 тис. сімей», - розповіла начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

 

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: