На Львівщині буде єдиний диспетчерський пункт для "швидких"

У Львівській області діятиме єдина центральна диспетчерська для "швидких". Про це сьогодні, 5 вересня, на прес-конференції повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ростислав Ступницький.

Диспетчерська матиме карту викликів, здійснюватиме їх прийом і супровід, матиме зв'язок з бригадам та створюватиме бази даних.

Усі "швидкі", за словами Ступницького, матимуть радіозв'язок і GPS-навігацію. Диспетчер знатиме, де знаходиться людина, що зателефонувала на 103 чи 112. "Ми зменшимо час доїзду, використаємо раціональне розташування бригад швидкої і забезпечимо раціональну доставку пацієнта до лікувального закладу", - повідомив Ступницький.

Головний лікар Львівської станції швидкої медичної допомоги Наталія Поважук повідомила, що "з боку функцій, які були покладені на ОДА та на медицину катастроф, диспетчерська готова на 100%. Далі йде робота за проектом, який на контролі у Президента України".  Очікують тільки на серверне обладнання, яким мають бути обладнані диспетчерські.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: