У Львові збудують комплексний притулок для тварин

У Львові буде комплексний притулок для тварин. Побудують притулок в районі промзони Рясне-1 по вулиці Шевченка. У притулку заплановано будівництво крематорію, що буде відповідати усім ветеринарно-санітарним нормам. Будівництво комплексу триватиме приблизно 2-3 роки.

Нагадаємо, 12 липня на сесії виділили 700 тис. грн на розробку проектно-кошторисної документації будівництва муніципального притулку для безпритульних тварни. Станом на зараз закінчується виготовлення робочого проекту, після  погодження проекту одразу ж почнуть будівництво притулку.

Працюватиме у майбутньому притулку близько 15 осіб. Тварин спочатку відловлюватимуть, доставлятимуть у притулок, де митимуть, дегельмітизуватимуть, вакцинуватимуть, стерилізуватимуть і каструватимуть. Після цього безпечних тварин тавруватимуть і або шукатимуть їм господарів, або відпускатимуть на волю, де вони вже не зможуть розмножуватись. У притулку будуть залишати агресивних та хворих тварин.

«Комплекс буде складатись з зони для утримання тварин, а це 600 вольєрів - 500 з яких для собак і відповідно 100 для котів, вони будуть поділятися на 3 види:  початкове утримання( одразу після відлову), після операційне утримання, та постійне утримання.

Також на території притулку буде побудована ветеринарна клініка, яка буде займатись лікуванням, як безпритульних тварин, так і тварин, що мають господарів. Буде виділено частину території під харчоблок, гараж та дві стайні.

Важливим моментом буде відкриття зооринку на території комплексу. Цей ринок буде знаходитись під суворим наглядом комплексу та міської ради, що унеможливить порушення норм з утримання тварин та не дозволить жорстоко поводитись з ними.

Також буде збудовано крематорій для тварин. Нагадаємо, що зараз, утилізацією трупів домашніх тварин займається ЛКП «Лев», а після відкриття притулку, ЛКП «Лев» переобладнає будівлю на вулиці Промисловій під станцію швидкої ветеринарної допомоги.

Планується також відкрити ветеринарну аптеку, готель для тварин та грумінг-центр.

Буде у притулку і кінолог, котрий окрім дресирування тварин, буде займатись «соціалізацією» тваринок, котрих спіткала тяжка доля. Тваринок будуть вчити довіряти людям, не боятись інших собак, за для того, щоб у майбутньому тваринку без проблем передати новому власну. Віддати тварину на дресирування зможе кожен охочий.

Для підвищення рівня свідомості і доброти, буде збудований конференц-зал, у якому будуть проводити дні відкритих дверей, різноманітні заняття з учнями та студентами», - повідомили у ветеринарному відділі управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: