За ванни на Сербській оштрафували на 2 250 гривень

З огляду на те, що ніхто з «!Фесту» на засідання адмнікомісії так і не з’явився, а також заслухавши аргументи управління охорони історичного середовища, адміністративна комісія прийняла рішення про притягнення посадової особи ТОВ «ФЕСТ Львівська майстерня шоколаду» до адміністративної відповідальності і покарати рестораторів штрафом 2 250 гривень.

Про це «Погляд» повідомив заступник голови Шевченківської РДА Львова Михайло Космина.

«Сьогодні відбулося засідання адміністративної комісії. З «!Фесту» ніхто не з’явився. На засіданні були представники управління охорони історичного середовища, складач протоколу та юрист, які ще раз детально роз’яснили комісії, якими законодавчими нормами вони керувались при складанні адміністративних матеріалів, коли вважали за доцільне притягнути посадову особу до відповідальності», - розповів Михайло Космина.

За його словами, після запитань комісії все зійшлось до висновку, що реставраційні, ремонтні роботи, будь-яке втручання у пам’ятку від фасаду до написів не можуть проводитись без дозволу пам’яткоохоронного відомства. Так як будинок на Сербській,3 є національною пам’яткою, то таким відомством є Міністерство культури.

«В адмінпротоколі представник зазначив, що розміщення елементів на фасаді не потребує погодження. Проте ця людина на засідання не з’явилась і не навела доказів, що для розміщення конструкцій непотрібно погодження, тому ми пристали на аргументи управління охорони історичного середовища і вважали за можливе притягнути до адміністративної відповідальності посадову особу за ст. 92 п. 5 АК України за неналежне утримання пам’ятки архітектури і притягнути посадовця до відповідальності у вигляді накладення штрафу у розмірі 2 250 гривень», - розповів про рішення адмінкомісії заступник голови Шевченківської РДА Львова Михайло Космина.

Відтак, пояснив співрозмовник, у випадку незгоди із рішенням адміністративної комісії закон передбачає право особи звернутись до суду або у вищестоящий орган – виконавчий комітет ЛМР, який може відмінити рішення комісії. У розпорядженні рестораторів – два тижні.

«У випадку відмови від добровільної сплати штрафу, ми звернемось до виконавчої служби про стягнення штрафу у примусовому порядку», - підбив підсумки Михайло Космина.

Зазначимо, що адміністративна комісія не зможе зобов’язати власників демонтувати встановлені конструкції, комісія лише може зобов’язати сплатити штраф. Якщо ці конструкції не знімуть добровільно, то примусити це зробити «!фестівців» зможе тільки суд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: