Львівщина готується до відзначення Дня фізичної культури та Всеукраїнського олімпійського уроку

5 вересня 2013 року відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань підготовки та проведення в Україні заходів з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту (14 вересня), проведення Всеукраїнського олімпійського уроку та Олімпійського тижня.

Нарада відбулася за участю керівництва Міністерства молоді та спорту України, НОК України, Всеукраїнського центру «Спорт для всіх», Комітету з фізичного виховання та спорту МОіН України та ін.

У львівській студії «Укртелекому» інформували про хід підготовки області до цих заходів: заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Оксана Вацеба, директор обласного центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх” Вадим Климович, заступник начальника обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту МОіН України Ярослав Гаврих, виконавчий директор відділення НОК України у Львівській області Христина Опьола.

Зокрема, упродовж 14-21 вересня на Львівщині відбудуться різноманітні освітні та спортивно-масові заходи, в т.ч. тематичні вікторини, диспути, конференції, зустрічі з видатними спортсменами, тренерами, ветеранами та діячами фізичної культури та спорту, міні-турніри, естафети, показові виступи вихованців спортивних шкіл та спортивних клубів, показові тренування з видів спорту тощо.

Основною метою таких заходів є пропаганда здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвитку олімпійського руху шляхом залучення широких верств населення до занять спортом, а також формування у дітей та молоді мотивації до здорового способу життя, виховання дітей, підлітків на гуманістичних ідеалах олімпізму.

Довідково.

З метою пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвитку олімпійського руху шляхом залучення широких верств населення до занять спортом, формування серед дітей та молоді мотивації до здорового способу життя, виховання дітей та підлітків та гуманістичних ідеалах олімпізму, а також на виконання доручення Віце-Прем’єр - міністра України К.І. Грищенка №25660/1/1-13 від 18.07.2013 до листа Національного олімпійського комітету України від 07.06.2013 №665-НК та з метою активізації ролі та значення фізичної культури і спорту в суспільно-громадському житті Львівщини голова Львівської облдержадміністрації В.В. Шемчук підписав доручення за № 98/0/6-13 від 9 серпня ц.р. щодо проведення в області спортивно-масових та освітньо-виховних заходів з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту, проведення Всеукраїнського олімпійського уроку та Олімпійського тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: