Львівські школярі ходитимуть на уроки в музей

Львів креативний. Навчати дітей не лише за партами, а в музеях пропонують педагогам міста. Управління освіти спільно з музеями міста працює над проектом проведення навчальних уроків інтегровано. Таким чином навчання стане не лише цікавішим, а й  ефективнішим, оскільки те, про що вчать, можна буде побачити на власні очі, повідомляє прес-служба ЛМР.

У рамках проекту «Єдиний освітньо-культурний простір м. Львова» Навчально-методичний центру освіти розробив модельні уроки. Їхня мета – залучити музеї до співпраці зі школами і як результат – проводити навчання ефективніше. Для реалізації проекту використовують фонди Національного музею ім. А. Шептицького, Львівської картинної галереї, Палацу Потоцьких, Музею релігії, та Музею ім.Соломії Крушельницької.

«Орієнтуємось цього разу на суспільно-гуманітарний напрям, естетику, дошкільне навчання та навчання початкових класів. Розпочнуться такі уроки вже в листопаді-грудні, зараз завершився лише перший, підготовний етап. Усі вчителі вже мають можливість ознайомитись з розробленими методичними матеріалами та вже починати за ними працювати з дітьми», - розповіла Тетяна Ольшанецька, в. о. директора Навчально-методичного центру освіти м. Львова.

Нагадаємо, що такі уроки цьогоріч вже проводили у квітні, використовуючи експонати та фонди музеїв.

Урок з біології для 7-го класу – це був перший урок з якого розпочинали проект .  Окрім того проводили бінарний урок з української літератури та математики, на базі Палацу Потоцьких – біологія та іноземна мова, на базі Національного музею імені Андрея Шептицького – інформатика і хімія. Фізика була у Природничому музеї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: