Лясковській не сподобалась лавочка біля озера: "Там будуть пити і гуляти" (фото, відео)

Конфлікт у парку "Піскові озера" у Львові: мешканці за свій кошт встановили лавку, але проти неї, а також проти проведення благоустрою у парку депутат Львівської міської ради Віра Лясковська. Про це сьогодні, 6 вересня, під час брифінгу повідомив Андрій Галушка, в.о. начальника управління екології та благоустрою Львівської міськради, - інформує кореспондент "Дивись. Інфо".

За словами Галушки, конфлікт навколо благоустрою парку триває від 18 липня. Напередодні, 16 липня, підрядник ТзОВ "ІБК "Оберіг", маючи висновки головного гідрогеолога "ВАТ "Геотехнічний інститут" та погодження депутатської комісії, розпочав роботи з благоустрою озера: облаштував нижній шар бетону для лотка, встановив опалубку, щоб зробити підпірну стінку. "А 18 липня було звернення Віри Дмитрівни до ЗМІ, мовляв, роботи проводяться неправильно, без висновків депутатської комісії та гідрогеологів", - повідомив Галушка. Хоча, за його даними, кошти на благоустрій озер з Фонду охорони навколишнього середовища були виділені якраз після рішення депутатської комісії.

Мотиви Лясковської Галушці не зрозумілі. "Можливо, вона думає, що парк - її власність, або у неї нема нових креативних політичних ідей, тому вона опускається до таких перешкод мешканцям", - каже він. За словами Галушки, у Фонді охорони навколишнього середовища передбачено 99 тис. на ремонт озера. Якщо цього року кошти не використають, наступного року вартість робіт може зрости через інфляцію.

Хоч, щоб почистити озера, потрібно лише 2-3 тижні, роботи стоять від липня, а оригінали документів щодо використання коштів Фонду охорони навколишнього середовища забрали на перевірку. А поза тим з озер треба терміново вилучити 400 м. куб. мулу. "Якщо цього не зробити зараз, - озера можна втратити", - переконує головний еколог Львова.

Пристрасті навколо благоустрою на "Піскових озерах" спалахнули з новою силою, коли 2 вересня у парку встановили лавочку за кошти мешканців, які попередньо узгодили її місце розташування з балансоутримувачем - КП "Зелений Львів". Як повідомила Ольга Лавна, директор ДП "Боднарівка", коли роботи зі встановлення майже закінчувалися, прийшла Віра Лясковська, а разом з нею - 15 правоохоронців. "Я була здивована, що не маю права нічого вирішувати, мешканці не мають права сидіти тут, бо, за словами Лясковської, "будуть пити, гуляти і невідомо що витворяти". До комізму дійшла ситуація", - наголосила Лавна.

Лавочку встановив каменяр Іван Грицаровський, який часто прогулювався біля озера з дружиною і дітьми, і йому було неприємно бачити сміттєзвалище. Відтак, з матеріалів, які у нього залишилися після ремонту, за 3 дні він зробив лавку. За його словами, її приблизна вартість - 5 тис. грн.

Мешканці району не залишилися осторонь конфлікту. Представник громади Олег Кисельов закликав Віру Лясковську прибрати територію, розподілити обов'язки та слідкувати за порядком.

IMG_4156  IMG_4145 IMG_4144 IMG_4136IMG_4133IMG_4152  IMG_4139

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: