Подробиці "справи Гуменчука і Калиніва"

Майже два місяці минуло, відколи правоохоронці повідомили, що  затримали при передачі хабара двох громадян Львова. Одним із них був журналіст і викладач Львівського національного університету  ім. І. Франка  Андрій Калинів, що виконував роль посередника, а другим виявився  перший заступник начальника Архбудконтролю Ігор Гуменчук. Останній вимагав 20 тисяч  євро від представника однієї будівельної компанії за те, щоб не застосовувати штрафні санкції за порушення вимог законодавства у сфері містобудування.
Обох держслужбовців єднало і те, що вони були помічниками нардепа від партії «Удар» Ярослава Гінки. Чиновників заарештували, однак у подальшому, рішенням суду, їх звільнили з-під варти під заставу. Головному фігурантові суд визначив суму застави у розмірі 60 000 грн, а спільникові — 30 000 грн. Редакція вирішила по цікавитися станом цієї справи на сьогодні.
  ЦГЗ МВСУ Львівської області, Оксана ПЕТРІВ: «Справа, як кажуть, «на виході». Слідство повідомило, що до кінця місяця звинувачення буде висунуто. Чи є ще особи, яким буде висунуто звинувачення, наразі повідомити не маю права — таємниця слідства».
 
ЦГЗ  Прокуратури у Львівській області: «Те, що підозрюваних відпустили під  заставу, — нормальне явище. Це передбачено чинним законодавством. Прокуратура здійснює нагляд за дотриманням норм, встановлених законом при проведенні міліцією  слідчих дій. Після висунення звинувачення матеріали справи  передадуть у  прокуратуру. Тоді зможемо інформувати детальніше».
 
 Секретар начальника Архбудконтролю: «Наразі пана Ігоря  Гуменчука на роботі немає — його відсторонено від виконання обов’язків заступника пана Михайла Сірківа».
 
Підозрюваний, журналіст державної телерадіокомпанії «Львів» Андрій КАЛИНІВ: «Мені надзвичайно прикро згадувати про всі ці події. Мої коментарі нічого в цій ситуації не змінять, тому я їх давати не буду. В суді будемо доводити свою позицію — особисто я вважаю себе не винним». 
 
Підготував Віктор ЧАРНОМСЬКИЙ, газета "Ратуша"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: