У Львові розпочався мистецький проект «Грицько Чубай. П’ятикнижжя» (відео)

2016-04-20-do-banner-1456x180

Вчора , 5 вересня, у львівському музеї- меморіалі « Тюрма на Лонцького » розпочався мистецький проект «Грицько Чубай. П'ятикнижжя ». Ця мистецька подія, несподівано для організаторів, зібрала кілька сотень гостей, серед яких більшість складала молоць.

Подія присвячена одному з найвідоміших в українській літературі поетів Грицько Чубаю і приурочена до виходу у світ його самвидавівської збірки « П'ятикнижжя» .

Саме тут, у львівській тюрмі на Лонцького співробітники радянського КДБ допитували і катували поета. Тому сьогодні в одному з його приміщень відкрили « іменну » камеру поета. Там представлені й окремі експонати , серед яких є рукописне «П'ятикнижжя » , піджак поета. Як зазначила донька поета Соломія Чубай, це єдиний екземпляр, котрий зберігається у їхній родині.

Після невеликої урочистості на другому поверсі тюрми-музею, головне дійство відбувалося у дворі в'язниці. Центральною подією вечора було читання віршів Григорія Чубая у супроводі групи « Фідель тріо - квартет » і вистави театру тіней « Див».

Вірші Чубая читали Мар'яна Савка , Григорій Семенчук , Остап Сливинський , Соломія Чубай та Віктор Неборак .

До присутніх на вечорі звернулася також вдова Григорія Чубая - Галина Чубай . А його син , Тарас , виконав кілька пісень на слова батька.

Як анонсувала на завершення вечора Соломія Чубай , 18 вересня під Львівському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться вистава - презентація « П'ятикнижжя» , яку проведе Юрій Андрухович.

Відкриття мистецького проекту «Грицько Чубай. П’ятикнижжя» у музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького»

Перебіг мистецького проекту «Грицько Чубай. П’ятикнижжя» у музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького»

Виступ Тараса Чубая на мистецькму проекті «Грицько Чубай. П'ятикнижжя»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: