У Львові відсвяткували День незалежності Бразилії

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів взяла участь в урочистому прийомі з нагоди святкування 191-ї річниці Дня незалежності Бразилії.

Від імені Львівської обласної державної адміністрації Ірина Романів привітала Пана Посла, Пана Почесного Консула і всіх присутніх з цим великим святом, який в Бразилії традиційно святкують 7 вересня, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Більше сторіччя тому перші українські іммігранти, здебільшого вихідці із Західного регіону України, подалися за океан у пошуках кращої долі. Для багатьох з них новою батьківщиною стала саме Бразилія. Життя на новій землі було не легким, а часто і злиденним. Та наші краяни, завдяки своїй працелюбності та завзяттю, змогли не лише гідно влаштувати своє життя, а й спричинилися до розквіту та добробуту своєї нової батьківщини – Бразилії, активно розвиваючи такі галузі як економічна, космічна, інноваційні технології», – сказала у вітальному слові Ірина Романів.

Зазначимо, українська діаспора в Бразилії становить 380-400 тис. осіб, причому в штаті Парана – приблизно 340 тис. осіб.

Також заступник голови ОДА наголосила, що в України з Бразилією історично зав’язалися дружні взаємини: «Бразилія завжди підтримувала та допомагала нашій державі втілювати нові проекти, спрямовані на розвиток економіки та побудову громадянського суспільства».

Заступник голови ОДА висловила переконання, що партнерські відносини між Бразилією та Львівщиною і надалі зміцнюватимуться, набудуть нових форм співпраці і приноситимуть реальну користь громадянам обох сторін.

Ірина Романів побажати доброго здоров’я усім присутнім і благополуччя народу Бразилії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: