«Земельна епопея» у Стебнику: влада й депутати «йдуть напролом»

Земля Стебника, як не дивно, стала однією із «гарячих тем». Причина проста до абсурду – місцева влада і депутати, порушуючи чинне законодавство (як твердить припис Держсільгоспінспекції та ін.), відчужують земельні ділянки та передають їх «під садівництво», а громада виступає категорично проти таких дій.

Більш детально про суть проблеми - у публікації «Як і кому у Стебнику роздавали землі? Це питання дослідить прокуратура» . А зараз маємо ще одну новину для роздумів і обговорення.

Так вчора, 6 вересня, у Стебнику відбулася сесія міської ради, на якій депутати таки розглянули сумнозвісні питання «Про затвердження технічних документацій та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність» та «Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення садівництва». Більше того, ці питання, незважаючи на спротив мешканців, рішення Державної інспекції сільського господарства у Львівській області, звернення у прокуратуру та суд, депутати начебто підтримали. Принаймні так заявляє Стебницький міський голова Василь Пецюх, який твердить: голоси «за» висловили 22 депутатів. Натомість, за інформацією присутнього на сесії міської ради помічника народного депутата України Романа Ілика Адрія Петруняка, необхідної кількості голосів не було. «Було порушено процедуру голосування. Все це зафіксовано. «За» це питання, за нашими підрахунками, проголосувало 6 депутатів. Саме стільки обранців підняло руку. Натомість, міський голова Стебника Василь Пецюх оголосив, що голосів «за» є 22. Ми звертатимемося у всі відповідні інстанції щодо цього питання», - наголошує А.Петруняк.

Очевидно, «земельна епопея» у Стебнику триватиме ще довго. Адже напередодні народний депутат України Роман Ілик, до якого за допомогою звернулася громада Стебника,  скерував звернення щодо цього питання прокурору Львівської області О. Василенку. Крім того, як повідоми Андрій Петруняк, 5 вересня  ініціативна група мешканців міста звернулася до суду відносно скасування попередніх рішень Стебницької міської ради щодо відчуження земельних ділянок. Люди налаштовані рішуче – віддавати свого не збираються.

Знаково, що про усі ці дії – звернення, позов у суд, як і про припис Державної інспекції сільського господарства у Львівській області щодо необхідності усунення Стебницькою міською радою порушень вимог чинного законодавства в земельних питаннях, мер Стебника був повідомлений письмово…, пише "Медіа Дрогобиччина"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: