Львів’ян чекає насичена програма екскурсій на Днях Європейської спадщини

21 вересня львів’ян чекає насичена та незабутня екскурсія різноманітними місцями Львова. Програма цього року є більшою, у порівнянні з минулим роком, та цікавішою.

Ідея святкування Днів європейської спадщини належить колишньому міністру культури Франції Джеку Лангу. У 1984 році за його ініціативою були організовані Дні відкритих дверей у Франції, які пройшли під гаслом «культурній спадщині – нове життя». Експериментальний проект набув такого неймовірного резонансу, що наступного року ця ініціатива була затверджена на конференції Ради Європи.

Підготовка Днів європейської спадщини - це не лише ініціатива істориків та реставраторів, а й чудова нагода для жителів міста та численних організацій, які борються за збереження спадщини, хоча б раз на рік показати громадськості результати їхньої діяльності та пристосувати ці об’єкти до відвідування як мешканцями, так і туристами. На львів’ян та гостей міста чекає велосипедний тур «Старою дорогою Кайзервальду», учасники велотуру зможуть прогулятися кайзерівськими стежками та почути історію виникнення парку Високий замок, зможуть відвідати колишній будинок інвалідів у Львові, зазвичай ця споруда недоступна для огляду, поглянути на дерева-довгожителів найстарішого парку в Україні, відвідати майстерню скульпторки Теодозії Бриж, відвідати музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької, послухати історію створення та реконструкцію Оперного театру, відвідати найстаріший арборетум Львівської лісової школи на Галичині, ознайомитись із особливостями вітражного мистецтва у Львові, побачити Масонський Львів, почути історію створення єврейського театру, хто творив театральне мистецтво на ідиш, і з ким разом сміялись і плакали львівські глядачі, побачити місця пов’язані з лемками та лемківською культурою, учасники зможуть самостійно провести аналіз фактури поверхні історичного фасаду та спробувати визначити стиль  пам’ятки, відвідати Королівський арсенал, який, зазвичай, недоступний для огляду, також, учасники, зможуть відшукати старовинні написи, побувати на вулиці, котра має 6 назв одночасно та побачити найменші пам’ятники міста, відвідати музей просто неба та забутий «замок» у Жовківському передмісті, почути розповіді про Вірменський квартал та його храм, про костел Марії Сніжної, найстарішу будівлю Львова та костел Івана Хрестителя, почути про особливості сакральної архітектури, взяти участь у виставі-імпровізації від Improv_group, відвідати виставку «Фотополювання на легенди Львова» та піднятись на балкони храму Домініканського собору .

Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними і базуються на ініціативі людей, яким небайдужа історія їхнього міста.

Більш детальна інформація та реєстрація на сайті http://lviv.travel. Просимо звернути увагу, що кількість місць на більшість екскурсій обмежена.

Реєстрація триватиме з 16 до 20 вересня 2013 року.

Також детальніше про час та місце збору на екскурсії ви зможете дізнатись з файла-додатка, який буде прикріплений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: