Міністр культури Польщі відвідає Форум видавців у Львові

Цьогоріч країною-гостем ювілейного Форуму видавців у Львові є Польща. Як повідомив сьогодні, 9 вересня, під час прес-конференції директор Інституту Книжки (Краків) Ґжегож Ґауден, цю ідею підтримав Міністр культури і національної спадщини Польщі Боґдан Здроєвський і забезпечив фінансову підтримку.

Сам міністр особисто відвідає Форум видавців. На книжковому святі будуть посли України у Варшаві, Польщі в Україні, Німеччини в Україні та Канади в Україні, а також віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко.

За словами президента Форуму видавців Олександри Коваль, Польща стала почесним гостем Форуму, бо вона з ним - від самого початку. «Перед тим, як проводити форум, у 1994 році, я поїхала на Варшавський книжковий ярмарок і відразу знайшла там людей, які були захоплені перспективою співпраці з українськими видавцями. Тоді здавалося, що мине 4-5 років, і ми будемо в такій ситуації як польські видавці і вся Польща, але так, на жаль, не сталося. Але все таки ми на доброму шляху, з нами знову наші польські колеги і друзі, і я думаю, навіть якщо ми будемо дуже сильно опиратися, їм вдасться нас затягнути у Євросоюз», - зауважила пані Коваль.

Від 1991 року з польської мови на українську перекладено понад 420 книжок. А цього року спеціально до Форуму видавців у Львові уже готові 23 переклади. «Динаміка хороша, - впевнений директор Польського Інституту в Києві Ярослав Ґодун, - Оскільки торік видано 56 книжок, а це більше, ніж від 1991 до 1999 року». Як повідомив пан Ґодун, від 1991 року над перекладами працювали понад 150 перекладачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: