Сех прогнозує, що Львівська облрада прийме негативне рішення щодо сланцевого газу

Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех провела зустріч з радником з економічних питань Посольства США Девіда Міелє та його заступником пані Елізабет Хорст. На зустрічі обговорювали питання, пов’язані з проектом угоди уряду з компанією «Шеврон» щодо видобування сланцевого газу в Україні, повідомляє прес-служба нардепа

Як зазначила Ірина Сех, зазначена угода зараз перебуває на розгляді в обласних радах, на території яких має намір видобувати сланцевий газ «Шеврон». Однак депутати вважають, що угоду складено з порушенням чинного законодавства, зокрема, вона не пройшла економічної, правової та екологічної експертиз, як це належить за законом «Про угоди про розподіл продукції». За словами народного депутата, представники місцевого самоврядування, територіальні громади та загалом чимало громадян в Україні мають застереження щодо можливого видобування сланцевого газу на нашій території. Зокрема, їх турбують можливі негативні екологічні наслідки: отруєння хімікатами внаслідок гідророзриву джерел питної води, вплив на повітря і грунт, сейсмічна небезпека. Також люди стурбовані, що у них примусово вилучатимуть землю для буріння. Зважаючи на ці та інші чинники, депутати Івано-Франківської обласної ради не погодили проект угоди з «Шевроном», на черзі – рішення Львівської обласної ради, яке також може бути негативним.

Радник Посольства зазначив, що для нього важливі думки, які висловила Ірина Сех. Він наголосив, що компанія «Шеврон» зацікавлена у видобуванні сланцевого газу в Україні, і Посольство підтримує ці наміри, але тільки якщо йдеться про відповідальне ставлення до розробки надр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: