Львівщина має багато проривних проектів, - П’ятак

На Львівщині неповнолітній викрав «ЗАЗ» свого діда і спричинив ДТП
Правоохоронці встановили, що незаконно заволодів автомобілем 16-річний онук власника «Запорожця», учень одного з львівських ПТУ, який приїхав погостювати до діда.

10 вересня у Львівській обласній раді розпочався міжнародний семінар «Досвід Вишеградських держав у сфері стратегічного планування та фандрайзингу для агенцій регіонального/місцевого розвитку Карпатського Єврорегіону». Для участі у ньому прибули представники з Чехії, Словаччини, Польщі та України. Організатором семінару виступила Асоціація органів місцевого самоврядування „Єврорегіон Карпати - Україна”.

Від Львівської обласної ради учасників семінару привітав заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак. Він зазначив, що проблематика, яка обговорюватиметься під час семінару надзвичайно важлива. Водночас Валерій П’ятак сказав, що ми в Україні ще недооцінюємо роль і місце агенцій регіонального/місцевого розвитку, адже в стратегічному пріоритеті – розбудові громадянського суспільства  роль агенцій є ключовою.

Валерій П’ятак також сказав: „Ми усі переконані, що Україна найближчим часом підпише Угоду з ЄС. Ми станемо перед новими викликами, які будуть стосуватися імплементації європейських стандартів та механізмів європейської спільноти різних сфер суспільного життя в Україні. Тоді ми вийдемо на новий етап ролі агенцій, тому що держава декларує багато добрих речей, але через громадянський сектор ми зможемо показати ті позитиви.

Сьогодні Львівщина, особливо в програмах транскордонного співробітництва, має багато проривних речей, багато цікавих проектів, які були спільно написані з партнерами з Європи, насамперед Польщі, тому що ми є партнерами програми інструменту „Україна - Польща - Білорусь”. Це ті проекти, які сьогодні приносять уже мільйони євро для конкретних проблемних секторів в Україні і Польщі. Це дороги, альтернативна енергетика, інфраструктурні проекти, проекти у сфері туризму, громадські ініціативи”.

На завершення свого виступу Валерій П’ятак побажав учасникам  семінару плідної роботи.

Підсумком семінару має стати створення Мережі агенцій місцевого розвитку Карпатського Єврорегіону та оголошення про відбір учасників навчального візиту та оголошення Конкурсу для агенцій регіонального/місцевого розвитку української частини Карпатського Єврорегіону на розробку стратегічних планів діяльності організацій, повідомляє прес-служба обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: