На Львівщині готують Програму із підтримки діючих закладів відпочинку

10 вересня заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів провела нараду з питань розроблення завдань та заходів до Програми з підтримки функціонування діючих та будівництва нових дитячих закладів оздоровлення і відпочинку на території Львівської області.

Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-службі Львівської ОДА

«На Львівщині є великий потенціал для створення і розвитку належної мережі закладів оздоровлення та відпочинку дітей, однак для розвитку галузі необхідна обласна Програма», – сказала Ірина Романів.

Як повідомлялось під час наради, на території області пропонується сформувати систему дитячих оздоровчих закладів за трьома напрямками:  табори, які спеціалізуються на розвитку літніх і зимових видів спорту, табори загально-відпочинкові та табори, які спеціалізуються на лікуванні та оздоровленні дітей.

За результатами обговорення та аналізу технічного стану учасники наради вирішили у перший етап освоєння програми (2014-2015 роки) включити такі дитячі оздоровчі табори:

- туристична база «Карпати» с. Кам’янка Сколівського району (при умові позитивного вирішення питання санітарно-захисної зони від Нафтопроводу «Дружба»);

-  «Сокіл» у с. Сасів Золочівського району;

-  спортивно-туристичний оздоровчий комплекс (СТОК) у с. Сприня Самбірського району.

Варто відзначити, що всі об’єкти які розглядались для внесення у перший етап освоєння коштів, мають вже готову розроблену проектно-кошторисну документацію, або перебувають на 80%  стадії завершення. Програма має діяти до 2017 року.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Михайло Брегін запропонував у Програму внести окремий розділ, який би передбачав створення багатофункціональних і круглорічних таборів на базі навчальних закладів, які розміщені на екологічно чистих територіях. Йдеться про адаптацію вже існуючих навчальних закладів, де є відповідні санітарні, екологічні та оздоровчі умови. В Львівській області налічується 6 таких закладів.

Зазначимо, в результаті виконання запропонованої Програми появиться можливість забезпечити одночасний відпочинок у літній період близько 2500 дітей різних потреб та можливостей за одну зміну.

Крім цього, реалізація цієї Програми є вагомим механізмом поліпшення загальної економічної ситуації гірських територій нашої області. За попередніми розрахунками при відновленні функціонування дитячих таборів на повну потужність буде створено понад 1000 нових робочих місць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: