Сенат дав Обамі час на пояснення позиції щодо Сирії

Очікувалося, що голосування в сенаті щодо питання операції в Сирії відбудеться в середу, проте американські політики вирішили не поспішати

Сенат США відклав початок узгодження з питання військової операції проти Сирії. Про це заявив лідер демократичної більшості у верхній палаті Конгресу Гаррі Рід, інформує  CNN.

Раніше повідомлялося, що голосування щодо ситуації в Сирії відбудеться в середу, 11 вересня. Однак на тлі вчорашнього пропозиції Росії до сирійської влади щодо хімічної зброї, Рід висловив бажання уникнути поспіху. Також затримка з голосуванням спрямована на те, щоб президент Барак Обама встиг пояснити свою позицію кожному сенаторові.

Напередодні президент назвав пропозицію Росії передати хімічну зброю Сирії під міжнародний контроль "потенційним проривом" у вирішенні сирійського конфлікту. За словами Обами , у цьому випадку Сполучені Штати можуть відкласти удар по Сирії. Він сказав, що удар буде "абсолютно точно" відкладений, якщо уряд Башара Асада передасть хімічну зброю під контроль світової спільноти.

У той же час президент США висловив сумнів, що сирійський уряд дійсно піде на цю міру. Обама також визнав, що, можливо, йому не вдасться домогтися згоди в питанні військового удару по Сирії в конгресі.

Раніше Москва закликала Сирію передати хімічну зброю під міжнародний контроль і знищити її, якщо це дозволить уникнути військового удару з боку США . "Закликаємо сирійське керівництво не тільки домовитися про постановку місць зберігання хімічної зброї під міжнародний контроль, а й про наступне знищення, а також про повноцінне приєднання до організації по забороні хімічної зброї" , - заявив голова російського МЗС Сергій Лавров.

У свою чергу президент Сирії Башар Асад сказав, що не існує ніяких доказів того, що його уряд застосовував хімічну зброю. Сирійський президент також пригрозив, що союзники Сирії підуть на відповідні заходи, якщо Захід зробить до Сирії інтервенцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: