У Львові відкриють пам’ятник стрільбі із лука (відео)

Розвиваємо спорт у Львові. Сьогодні у Львові відкрились традиційні міжнародні змагання зі стрільби з лука «Золота осінь». Цьогорічний турнір є ювілейним – 50-им. Урочисте відкриття відбулось на стадіоні навчально-спортивної бази обласної організації ФСТ «Динамо» (вул. Янева, 10). З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Львова Андрій Садовий. Він же традиційним символічним пострілом відкрив змагання. Мер влучив «у вісімку».

«Для нас велика честь приймати вас у Львові на цьому ювілейному змаганні лучників. У вас будуть незабутні дні у Львові. Ви будете змагатись і кращі з вас отримають хороші призи. Але поза змаганнями я би хотів, щоб ви отримали  естетичну насолоду від нашого чарівного міста. Для всіх охочих ми організуємо прекрасні екскурсії, щоб ви поїздили по Львову і побачили його прекрасну атмосферу, посмакували нашого шоколаду, наших штруделів, інших солодощів, щоб у вас завжди виникало бажання приїжджати ще і ще до Львова не тільки, щоб постріляти з лука, а просто, щоб отримати добрий настрій, добрі враження і познайомитись з новими друзями.

В 11.00 год біля міської ради в суботу буде урочисто відкриватися пам’ятник стрільбі з лука. Ви напевне знаєте, що наше місто є символічним для цього виду спорту  - федерація стрільби з лука була заснована у Львові. Тож ми хочемо відзначити всі ці ювілеї і наш чемпіонат прекрасним пам’ятником. А потім змагання – фінальні стрільби, які будуть біля древніх мурів Львова. Я бажаю вам всім здоров’я, Божої ласки і великих перемог, щоби ті львівські старти були  для вас сходинкою до отримання світових нагород і Олімпійського золота», - сказав у вітальному слові міський голова Львова Андрій Садовий.

«Цей турнір є одним з найдавніших спортивних змагань, який з 1964 року проводиться саме у Львові. Це один з найпрестижніших турнірів Європи та України зі стрільби з лука. Адже завдяки саме таким спортивним заходам підвищує свою майстерність перспективна молодь, з якої формується резерв збірної команди України», - наголошує Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім'ї та спорту ЛМР.

Для участі у змаганнях «Золота осінь 2013» приїхали збірні команди Російської Федерації, Білорусі, Республіки Польщі, Молдови, а також 12 областей України, м. Києва та АР Крим.

Цьогоріч міжнародні змагання «Золота осінь 2013» також матимуть певну родзинку. В програмі проведення фінальних змагань, що знову відбудуться в минулорічному форматі біля Бернардинської стіни на площі Митній, 14 вересня, в перерві між номінаціями, в стінах міської Ратуші відбудеться урочисте відкриття пам’ятної таблиці присвяченої заснуванню 1931 року у місті Львові Міжнародної федерації стрільби з лука. Також буде відкрито пам’ятник стрільбі з лука з нагоди 50-тиріччя турніру.

«Цей турнір є основним рейтинговим змаганням лучного сезону України 2013 року та цьогоріч передує проведенню чемпіонату світу зі стрільби з лука, включений до системи комплектування національної збірної команди України, як один з етапів підготовки до головних змагань сезону 2013 року.

Важливою метою цих змагань є прагнення Львівщини до включення Міжнародного турніру «Золота осінь» до світового рейтингу, що значно розширить географію учасників та підвищить статус змагань», - каже  Віктор Михайленко, організатор змагань.

Організаційний комітет: Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська рада, Федерація стрільби з лука України, відділення НОК України у Львівській області, управління з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА, Львівська обласна федерація стрільби з лука, обласна організація ФСТ «Динамо».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: