У суботу у Львові встановлять 200-кілограмовий пам’ятник лучникам

Розвиваємо спорт у Львові. Сьогодні у Львові відкрились ювілейні 50-ті міжнародні змагання зі стрільби з лука «Золота осінь». Для участі у змаганнях «Золота осінь 2013» приїхали збірні команди Російської Федерації, Білорусі, Республіки Польщі, Молдови, а також 12 областей України, м. Києва та АР Крим.

Цьогорічні змагання матимуть родзинку. В програмі проведення фінальних змагань, що знову відбудуться в минулорічному форматі біля Бернардинської стіни на площі Митній, 14 вересня,  в перерві між номінаціями, в стінах міської Ратуші відбудеться урочисте відкриття пам’ятної таблиці присвяченої заснуванню 1931 року у місті Львові Міжнародної федерації стрільби з лука.

Також у суботу при вході в міську Ратушу об 11.00 год буде відкрито пам’ятник стрільбі з лука з нагоди 50-тиріччя турніру «Золота осінь».

«Це буде скульптура виготовлена з металу. Це ковальська робота. Вона є зроблена як силует лучника. Висота - 2,5 метри, вага біля 200 кілограмів. Вона буде стояти симетрично до Швейка зліва до міської ради. На виготовлення пам’ятника пішло якщо чистої роботи, то біля місяця. І попередньо ще було виготовлення ескізу, моделі», - розповів Мирослав Дидишин, скульптор, автор пам’ятника.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: