Паперові книги не зникнуть, - міністр культури Польщі (відео)

"Книжка виживе, книжка буде. Знаю, що вона буде еволюціонувати, але виживе", -  наголосив міністр культури і національної спадщини Республіки Польща Боґдан Здроєвський сьогодні, 11 вересня, під час урочистої академії з нагоди відкриття 20 Форуму видавців у Львові.

"Дискети витримують максимум 10 років, а фінансові документи - ледве тиждень. Книжка буде, бо є на тих носіях, про які дбають видавці. До тих носіїв, до бібліотек можна повертатися", - вважає Здроєвський.

Тривожить міністра, щоправда, те, "чи бібліотеки не стануть музеями, чи не будуть місцями для експонатів, щораз більше віддалених у часі".

"Доки живуть відомі видавці і автори, так багато фірм ангажується в цей бізнес, книжка виживе. Будуть Шекспір, Мольєр, Достоєвський, Толстой і багато авторів старого світу, бо ті думки настільки універсальні і вчать нас, що справжня освіта без книжки, без авторів - неможлива", - акцентував міністр.

Також Здроєвський окремо подякував перекладачам, "які з мови на мову передають ті цінності, що нас зближують".

Оскільки міністр виступав після віце-прем'єр-міністра Костянтина Грищенка, то, вислухавши його, жартома сказав, що "здається, у пані тече не кров, а книжка".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: