Слава безсмертній книзі! Вона нас робить людьми! - розпочався Форум видавців (фото, відео)

"Поки ми будемо ставити перед собою великі світові завдання, поки у наших жилах тектиме гаряча кров пізнання світу і людини, доти існуватиме книга. Бо коли вона перестане існувати, яка б не була вишукана і дивовижна техніка, це буде наш занепад. Тому я хочу сказати: слава безсмертній книзі! Вона нас робить людьми!" - такими словами лауреата Шевченківської премії Валерія Шевчука сьогодні, 11 вересня, розпочалася урочиста академія з нагоди відкриття ювілейного 20 Форуму видавців у Львові.

"Без книги ми не будемо розумними, а лише придатками до машин", - акцентував Шевчук.

Академію відвідала делегація з Польщі. Саме Польща цього року є країною-почесним гостем Форуму.

Міністр культури і національної спадщини Республіки Польща Боґдан Здроєвський висловив впевненість, що книжка буде еволюціонувати, але виживе. “Доки живуть відомі видавці і автори, так багато фірм ангажується в цей бізнес, книжка виживе. Будуть Шекспір, Мольєр, Достоєвський, Толстой і багато авторів старого світу, бо ті думки настільки універсальні і вчать нас, що справжня освіта без книжки, без авторів – неможлива”, – акцентував міністр.

Як наголосив Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, хоч це 20-й форум, але уже 22-й рік плідної співпраці відродженої України і відродженої Польщі. “За ці роки зникло віддалення, яке ми успадкували з часів Радянського Союзу”, – зазначив посол.

Віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Костянтин Грищенко передав вітання від Президента України Віктора Януковича. Глава держави пообіцяв, що держава й надалі буде вживати заходи для підтримки книговидання.

Міський голова Львова Андрій Садовий нагородив Золотим гербом міста українського поета, прозаїка, перекладача Юрія Андруховича. Мер також вручив Орден Святого Юрія Почесному громадянину міста Львова Ігореві Калинцю, а президентові Форуму видавців Олександрі Коваль – монету Короля Данила Галицького.

Цікаво, що у залі Львівської обласної філармонії, де відбувалася академія, не було аншлагу. Як повідомляв "Дивись. Інфо", ЗМІ, що не є офіційними партнерами 20 Форуму видавців у Львові, на урочисту академію не запросили.

DSC_0819 DSC_0817DSC_0807 IMG_4785 IMG_4782IMG_4789IMG_4795 DSC_0824 DSC_0833 DSC_0835 DSC_0838  IMG_4819 DSC_0799DSC_0850

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: