У Львівській філармонії розпочинається концертний сезон

B479FA6B-22FA-4FA2-B9A2-2055A569A1C0_w640_r1_s_cx0_cy1_cw0

Завтра, 12 вересня, у фойє Львівської філармонії відбудеться прес-конференція з нагоди відкриття концертного сезону Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії та Міжнародного фестивалю камерної музики «Шимановскі-квартет» та друзі»

У прес-конференції беруть участь:
Володимир СИВОХІП – генеральний директор Львівської філармонії
Ілля СТУПЕЛЬ  – диригент
Володя МИКИТКА – альт («Шимановскі-квартет»)
Гжегож КОТУВ – скрипка («Шимановскі-квартет»)

Новий концертний сезон 2013-2014 рр. один з найстарших та найдосвідченіших симфонічних оркестрів України – Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії розпочне 15 вересня під диригуванням запрошеного  диригента зі Швеції –  Іллі Ступеля. Розпочнеться концерт із симфонічної поеми Станіслава Людкевича «Подвиг», яка передає роздуми композитора про життя і смерть. Далі пролунає твір Фридерика Шопена, що є одним з найвидатніших у фортепіанній музиці періоду романтизму і високо оцінений сучасниками Шопена – Концерт для фортепіано з оркестром № 2. Солюватиме  всесвітньовідомий польський піаніст, один з найкращих у світі виконавців музики Шопена – Януш Олейнічак. На завершення вечора прозвучить Симфонія № 4 Петра Чайковського. За силою драматургії цю симфонію ставлять поруч з найвидатнішими симфоніями Бетховена.

Співпраця одного із найталановитіших диригентів Східної Європи – Іллі Ступеля та Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії розпочалася минулоріч. Відтоді разом з оркестром диригент втілив чимало концертних програм. В одному з проектів  Ілля Ступель диригував твори титанів класичної музики – Вольфґанґа Амадея Моцарта та Людвіґа ван Бетховена. Це був один з кращих концертів. Іншим грандіозним проектом ,втіленим Іллею Ступелем, було виконання оркестром найвідомішої симфонії № 5 Густава Малєра. Через складність та масштабність симфонії її виконання у світі є достатньо рідкісним. Це було знаковою подією для Львівської філармонії та Академічного симфонічного оркестру.
З  Янушем Олейнічаком Ілля Ступель співпрацював у концертах у Франції та Польщі, де був багато років директором філармонії. Видатний піаніст  чотири рази отримував нагороду «Фридерика», а за внесок у мистецтво був відзначений Офіцерським хрестом ордена відродження Польщі (2000) і Золотою медаллю GloriaArtis (2005). Серед широкої аудиторії він відомий саундтреками до знаменитих фільмів Анджея Жулавського «Блакитна нота» і Романа Поланскі «Піаніст». А у  фільмі Жулавського він ще й зіграв роль Фридерика Шопена.

Ще до початку відкриття концертного сезону у Львівській філармонії відбудеться й інша знакова подія – VI Міжнародний фестиваль камерної музики «Шимановскі-квартет та друзі». Упродовж чотирьох днів, з 12 (Митрополича Базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії, Площа Катедральна, 1) до 15 вересня (Львівська філармонія, Концертний зал ім. С. Людкевича, вул. Чайковського, 7) знаний «Шимановскі-квартет» із Ганновера  подарує  львівській публіці вечори камерної музики за участі найбільш реномованих виконавців світу. Буде представлено  роботи трьох великих польських композиторів XX ст., які святкують ювілей: Вітольд Лютославскі, Генрик Миколай Гурецкі i Кшиштоф Пендерецкі, a також твори Євгена Станковича, Мирослава Скорика, Богдани Фроляк. На фестивалі звучатиме  музика різних стилів і епох – від ренесансу до  музики наших днів. Безумовно, приїзд на VI фестиваль таких молодих зірок, як Борис Андріанов (віолончель), якого вже величають «новим Ростроповичем», чи скрипалів Валерія Соколова  і Лауреата Першої премії конкурсу ім. Г. Венявського у Познані Агати Шимчевскі, піаністів Лілі Майскі, Поліни Лєщенко, Жанни Микитки, гітариста Франка Бунгартена і  циганської групи «5Devils» на чолі з  унікальним віртуозом скрипки Гези Хосшу Легоцкі – це демонстрацiя видатних музикантів, яких можна зустріти на сценах і фестивалях всього світу.

Про це Дивись. Інфо повідомили у відділі реклами і маркетингу Львівської філармонії

2013 09 15 Відкриття АСОЛФ 2013 Шимановскі 09

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: