У Львові пройдуть "Дні відкритих дверей" для письменників

Цьогорічний ювілейний Форум видавців, який триватиме до 15 вересня проходить за підтримки ТРК «Львів». Усі найцікавіші події висвітлюватимуться в новинах та передачах телебачення. Глядачі зможуть побачити та почути видавців, письменників, поетів та інших цікавих гостей Форуму.

З інформаційних програм, які щодня виходять на ТРК «Львів» телеглядачі дізнаватимуться про останні новини книжкового ярмарку, а у програмах «Доброго ранку, Львове!» і «Вечір у Львові» вже побували відомі гості Форуму видавців.

Зокрема, ведучі говорили з видавцем та письменницею Мар’яною Савкою про «гарячу» підбірку із двадцяти книг «Видавництва Старого Лева». Своїми секретами музи ділилась письменниця Юлія Дика. Також виступали американські актори Боб Голман, Сюзен Гвейн з елементом вистави, яку показуватимуть в межах Форуму. Поетичною складовою фестивалю ділилась директор Міжнародного поетичного фестивалю Ірина Вікирчак, а Макс Човпек, поет з Німеччини, розказав, які українські літератори є популярними в Європі. Про свою нову книгу «Фрау Мюллер не налаштована платити більше» розповідала письменниця Наталка Сняданко.

Ведучі програм, які виходять на ТРК «Львів», запевнили, що говоритимуть про Форум протягом усього часу його проведення, а також оголосили «Дні відкритих дверей» для видавців та письменників.

Урочистості з нагоди відкриття двадцятого ювілейного Форуму видавців відбудуться 11 вересня у Львівській обласній філармонії за участі Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща Богдана Здроєвського, Посла Канади в Україні Троя Лулашника, голови Львівської обласної ради Петра Колодія, Голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука, міського голови Львова Андрія Садового та інших офіційних представників.

Офіційно Форум відкриється 12 вересня о 10.30 в Палаці Мистецтв найбільшим у світі ярмарком української книги. Де видавництва проводитимуть різноманітні акції та дисконтні програми. Безкоштовним вхід буде для пенсіонерів, вчителів, бібліотекарів та читачів львівських бібліотек.

Традиційну премію «Найкраща книга Форуму-2013» вручатимуть 12 вересня о 19.00 у Львівській обласній філармонії. В межах цих урочистостей своїми відзнаками нагородять голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук, міський голова Львова Андрія Садового та інші партнери.

Також в межах Форуму пройде Львівський міжнародний літературний фестиваль — найбільший у Центрально-Східній Європі, в якому візьмуть участь 362 автори з усього світу.

Прес-служба ТРК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: