Бродівські свободівці ініціюють скликання позачергової сесії міської ради

Фракція Всеукраїнського об’єднання “Свобода” у Бродівській міській раді ініціює скликання позачергової сесії міської ради. Депутати наголошують, що негайного вирішення потребує питання надання субвенції з міського бюджету районному бюджету для співфінансування мікропроектів та на інші соціально важливі видатки, зокрема для Бродівської районної центральної лікарні. Зволікання призведе до того, що роботи з енергозбереження в школах міста Бродів та інші  заходи не буде проведено.

11 вересня 2013 року питання надання субвенції з міського бюджету – районному мало розглядатися на засіданні чергової сесії Бродівської міської ради, однак міських голова навіть не  виніс проект рішення на голосування. Водночас він поставив під загрозу провалу низку заходів в освітній та соціальній сфері, які необхідно реалізувати до кінця цього року.

Територіальна громада брала участь у конкурсах мікропроектів Львівської обласної ради, і кілька проектів стали переможцями, зокрема йдеться про впровадження енергоощадних заходів у школах Бродів (встановлення вікон), проведення водопостачання до села. Обов’язковою умовою отримання коштів на ці заходи є співфінансування з місцевих бюджетів.

«У районному бюджеті немає коштів у спеціальному фонді, а в загальному фонді сьогодні бракує грошей навіть на захищені статті, зокрема виплату заробітної платні бюджетникам, - зазначає голова фракції ВО «Свобода» в Бродівській районній раді Іван Ліпкевич. - Тому районна рада звернулася до міської з проханням позичити кошти (приблизно 200 тисяч гривень) зі спецфонду. Дуже прикро, що міський голова Анатолій Белей проігнорував це прохання, адже йдеться про життєво важливі проекти, які стосуються і міста, і району. Від такої байдужості, безгосподарності, антидержавницької позиції постраждають школи і лікарня». 

Свободівці у Бродівській міській раді зібрали підписи за скликання позачергової сесії, на якій пропонують ухвалити позитивне рішення щодо виділення субвенції. Сесію пропонують провести 12 вересня о 15.00.

 

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: